En rekke organisasjoner og lokalpolitikere har klagd inn Norge for mulige brudd på EUs vanndirektiv i forbindelse med planene om deponi for gruveavfall i Førdefjorden, melder Dagsavisen.

ESA er dessuten ikke enig i den norske tolkningen av vanndirektivet, som setter grenser for hvordan og hvor raskt vannmagasiner kan tappes og fylles ut ifra miljøhensyn. Den rødgrønne regjeringen fastslo i 2010 at norske kraftverk ikke påvirkes av direktivet.

Den tredje norske miljøsaken ESA har til behandling, gjelder planene om å erstatte deponiet for farlig avfall på Langøya i Vestfold med et nytt deponi i Norcems gruver i Brevik i Telemark. ESA mener planene har vært for uklare, og i Telemark har det vært protester mot deponiet.

EFTA er heller ikke helt ferdig med den dårlige luftkvaliteten i flere norske byer, en sak Norge ble dømt for i EFTA-domstolen tidligere denne måneden.

– Luftkvalitetssaken har ganske riktig nådd en slags endestasjon i EFTA-domstolen, men vi kommer til å holde et øye med hvordan den blir fulgt opp av norske myndigheter framover, sier informasjonssjef Andreas Kjeldsberg Pihl i ESA.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Norge felt i EFTA-domstolen