Samtidig som Egmont i dag la frem et rekordresultat for 2014, ble de ansatte i Egmont Publishing i Norge gjort kjent med konklusjonene i selskapets effektiviseringsprogram.

Selskapet har fått beskjed om å øke lønnsomheten med 100 millioner kroner på to år, og nå mister en rekke ansatte jobben.

Egmont Publishing leverte i 2014 et resultat på 153 millioner kroner før skatt.

LES OGSÅ: Egmont med nytt rekordresultat.

Journalistløse redaksjoner

42 årsverk skal bort i selskapet som blant annet utgir 25 forskjellige magasiner og ukeblader, deriblant Vi Menn, Hjemmet og Det Nye.

Alle de gjenværende deskerne, redigererne og journalistene flyttes fra sine respektive redaksjoner og inn i fellesgrupper som skal jobbe på tvers av produktene.

LES OGSÅ: Egmont tjener stadig mindre på Onkel Skrue

Sammenligner med tv-produksjon

Kjersti Mo er ansvarlig for effektiviseringsprosjektet. Hun sammenligner den nye strukturen med den man finner hos tv-selskaper, som veksler på å kjøpe inn hos interne eller eksterne produksjonsselskaper.

– Dette er en bevegelse som har kommet lenger i tv-selskapene enn hos oss. Jeg jobbet mange år i NRK, og jeg vil sammenligne det vi gjør med produksjonsselskapene. De som forvalter merkevaren, definerer hva vi trenger, og bestiller det fra reporterpoolen vår.

– Hva slags reaksjoner forventer du å få?

– Det blir nok litt ulike reaksjoner. Den konseptuelle løsningen opplever jeg at folk har forståelse for. Så er det mye vanskeligere å ta inn over seg at det også innebærer en effektivisering og nedskalering av ansatte.

Sorg blant de ansatte

– Jeg synes ikke det er noe hyggelig at så mange må slutte, men det er realiteten, og det er sånn det blir videre. Så blir det vår oppgave som tillitsvalgte å sørge for at de som ikke får være med videre, blir behandlet best mulig og kommer over i nye og givende jobber fortest mulig, sier konserntillitsvalgt Alexander Berg Jr.

Og fortsetter:

– Det vil alltid være en sorgprosess i en organisasjon når man nedbemanner såpass kraftig. Vi vil jobbe for at eventuelle negative utslag av en slik prosess ikke setter seg i bedriften, sier Berg Jr.

Tilbyr sluttpakker

De ansatte som er omfattet av nedbemanningen vil bli tilbudt sluttpakker, opplyser Berg Jr.

– Alle som er omfattet av prosjektet, skal gjennom en kartlegging og har en mulighet til å vurdere sluttpakker underveis. Hva som blir status når det vinduet lukkes, vet jeg ikke. Men vårt håp er at frivillighet vil løse det meste, sier han.

Den nye organiasjonsformen skal være på plass innen 1. juni. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.