Det var to østerrikere og en svenske som ble såret i angrepet, opplyser politiet til nyhetsbyrået AFP. Byrået melder at gjerningsmennene var bevæpnet med kniver, men andre kilder skriver at angriperne hadde skytevåpen og skjøt mot hotellet. Det er foreløpig ikke kjent hvordan de tre turistene ble såret.

Den ene gjerningsmannen ble drept og den andre fikk alvorlige skader etter angrepet, ifølge politiet. Flere medier melder imidlertid at tre gjerningsmenn er drept.

– Vi har totalt 90 gjester der fra de nordiske landene. Ni av dem er norske. Vi gjør alt vi kan for å forsikre oss om at det går bra med dem, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo til NTB.

I beredskap

Det kom også motstridende meldinger om nasjonaliteten til de sårede turistene. Ifølge det statlige fjernsynet i landet ble én dansk og én tysk turist såret, mens en talsmann for helsedepartementet opplyser at to svenske turister ble såret.

– Vi er i beredskap og jobber med å kartlegge situasjonen. Vi sender ut informasjon til alle våre gjester, og håper de tar kontakt med oss for å bekrefte at det går bra med dem, sier Rivera i Apollo.

– Vår ambassade jobber med å få klarhet i om nordmenn kan være rammet, sier Utenriksdepartementets pressevakt Hilde Steinfeld til NTB.

Kom sjøveien

Ifølge Al Arabiya bar den ene angriperen et selvmordsbelte, men dette lyktes sikkerhetsstyrkene å uskadeliggjøre, ifølge TV-stasjonens korrespondent i Hurghada.

Ifølge sikkerhetskilder kom angriperne sjøveien, men det er ikke kjent hvem de var eller om noen har sluppet unna.

Hurghada er et kjent reisemål for turister og ligger ved kysten av Rødehavet. Norske myndigheter fraråder ikke reiser dit.

«Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til Egypt, med unntak av Kairo og Alexandria og strekningen mellom disse byene, turistområdene ved vestsiden av Rødehavet (inkludert Hurghada) og Nildalen mellom Luxor og Abu Simbel samt reiser mellom disse delene av Nildalen og turiststeder ved Rødehavskysten» heter det i departementets reiseråd.

Les også: Meksikansk narkobaron pågrepet

IS tar ansvaret for bilbombe i Libya (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Kan blir verdens første passasjer-drone
Dette kan bli verdens første passasjer-drone
Utviklerne som presenterte den under teknologimessen CES forsikrer om at de vil overvåke alle flyvninger fra et kontrollsenter som kan overta flyvningen ved behov.
00:59
Publisert: