Torsdag viste boligprisstatistikken til Eiendom Norge at veksten i boligprisene bremset opp i mars. Fredag viser ny statistikk at leieprisene i Oslo har økt den siste måneden. 

I gjennomsnitt kostet det 9004 kroner i måneden å leie en ettromsleilighet i Oslo, viser Utleiemeglerens statistikk for mars. Det er en oppgang på tre prosent sammenlignet med samme måned i fjor. 

For en toroms kostet det i snitt 12.157 kroner i måneden, som tilsvarer en oppgang på 0,5 prosent fra måneden før. Sammenlignet med samme måned i fjor, har prisen økt med 6,3 prosent.  

Også prisene på treromsleiligheter har økt, ifølge statistikken. En treroms i Oslo kostet i gjennomsnitt 15.262 kroner å leie i måneden. Det er en økning på 2,2 prosent fra måneden før, og en oppgang på seks prosent sammenlignet med samme måned i 2016. 

Færre boliger enn på lenge 

– Det er færre boliger til leie i Oslo enn på veldig lenge. Hvis antallet fortsetter å synke frem til sommeren, vil dette føre til høyere leiepriser, sier daglig leder Geir Skogheim i Utleiemegleren Frogner. 

Ifølge ham er det flere enn normalt som nå ønsker å leie ut boligen for korttidsleie. 

– Mange er usikre om de skal selge eller beholde boligen. I mellomtiden, leier de ut boligen for noen måneder, sier Skogheim. 

Utleiemegleren viser til at bankenes innstramming begynner å få en viss effekt. 

– Vi forventer at folk som vil bo i Oslo nå må leie fremfor å eie, da det er blitt vanskeligere for flere å få lån, sier daglig leder Vemund Holmen ved Utleiemegleren Sinsen. 

Flere firmakunder i Stavanger 

I Bergen har det vært en prisnedgang på 2,4 prosent for å leie en treroms sammenlignet med mars ifjor. Det kostet i gjennomsnitt 13 820 kroner å leie en treroms i Bergen. 

Samtidig kostet det 6250 kroner per måned å leie en ettroms, og 9631 kroner å leie en toroms. 

I Stavanger kostet en toromsleilighet i gjennomsnitt 8412 kroner å leie i mars, viser statistikken. Det er en oppgang på 4,9 prosent sammenlignet med måneden før. Sammenlignet med samme periode ifjor er det imidlertid en nedgang på 6,8 prosent. 

- Vi har fått flere henvendelser fra firmakunder, som har behov for å leie boliger utover våren for sine ansatte. I den forbindelse trenger vi flere utleieboliger i Stavanger. Pågangen fra leietagere har vært relativt god gjennom måneden, selv om dette foreløpig ikke har gitt utslag i form av høyere leiepriser, sier daglig leder Eirik Hauge i Utleiemegleren Stavanger.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: