Fredag ettermiddag var det stinn brakke da hyttefolket, utbyggere og representanter fra kommunen møttes for å blåse ut på Sjusjøen. En av dem som tok ordet var eiendomsinvestor Arthur Buchardt.

– Jeg sa at jeg begynte å feriere på Sjusjøen for 55 år siden, og hvis en for 55 år siden hadde presentert Sjusjøen 2020 slik man i dag elsker det - så hadde det vært ramaskrik og protester. På den tiden var det ingen motorvei med fire spor innover fjellet, ingen store dagligvarebutikker. Alle hotellene er blitt borte. Det var mange fastboende og et eget samfunn av fastboende på Sjusjøen. Og så var det de som hadde hytte der mest fra nærområdet, gjengir Buchardt.

DN publiserte torsdag en artikkel om trøbbel i hytteparadiset Sjusjøen - om vannkrise, byggestans, naboer som krangler og går i fakkeltog. Buchardt har tidligere satt sinnene i kok da han lanserte ideen om å reise tre høye hus på Sjusjøen. En uklarhet rundt en tinglysning fra 1930-tallet har ført til at Buchardt skrinla planene.

Eiendomsinvestoren tillot seg også å se i glassbollen, 55 år frem i tid.

– Da er det ingen biler på Sjusjøen, men en selvgående elektrisk buss fra jernbanestasjonen i Moelv, før man slippes av på et avstigningspunkt på Sjusjøen. Derfra vil det igjen gå selvgående, elektriske minikjøretøy direkte til hytta. Da er Greta Thunberg bestemor, sier han.

Underskriftskampanje, fakkeltog og advokatkrangel. Velkommen til Sjusjøen, landets mest populære hytteparadis.
Underskriftskampanje, fakkeltog og advokatkrangel. Velkommen til Sjusjøen, landets mest populære hytteparadis. (Foto: Øystein Lie)

– Beboerne på Sjusjøen vil bo i mye mer miljøvennlige fritidsboliger, som er mye mindre enn hyttene i dag og som ligger mye, mye tettere. Da vil en kunne gå til kjøkkenet og ut i skiløypa. Og så er det sambruk med flere eiere. Om 55 år kommer det til å være dobbelt så mange senger på Sjusjøen. Så er det ikke langrennsløyper som i dag. Det er bare skøytetraseer, spår Buchardt.

– Tenker du at du vil være med på å drive denne utviklingen?

– Nei. Jeg er for gammel.

I pausen på møtet fredag tok Buchardt seg en prat med Per Fineid, bestyrer i Pihl as og Jan-Tore Hemma, sjefen i Brøttum Almenning.

Det var stinn brakke på møtet fredag.
Det var stinn brakke på møtet fredag. (Foto: PRIVAT.)

– Det var et veldig bra oppmøte, og et fint møte, sier Hemma, sjefen i Brøttum Almenning.

– Hva pratet dere med Buchardt om?

– Det er en sak mellom oss og Buchardt. Det var en uformell sak, som jeg ikke kan gjengi noe fra, svarer Hemma.

DN har forsøkt å få tak i Per Fineid, bestyrer i Pihl as, for å høre hans versjon, men har ikke lyktes.

Men Buchardt har mer på hjertet:

– Jeg klagde på bollene, sier Buchardt.

– Fikk du vondt i magen?

– Nei. Det var skolebolle-eggekrem i dem. Det liker jeg ikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.