Boligsalget i januar lå 12 prosent over januar ifjor. Samtidig ble det igangsatt 42 prosent flere boliger, sammenlignet med samme måned ifjor, viser nye tall Boligprodusentenes Forening la frem tirsdag. 

Igangsettingen i januar ifjor var imidlertid svak, påpekes det. 

– Vi har fått en god start på boligbyggingsåret, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene. 

De siste tolv månedene er det igangsatt 31.932 boliger. Det er en vekst på fem prosent. 

Det er igangsatt 54 prosent flere leiligheter, 19 prosent flere småhus og 27 prosent flere eneboliger. 

– Ekstremt gode salgstall 

Samtidig er det solgt 35.867 nye boliger de siste tolv månedene. Salget av leiligheter økte med 25 prosent i denne perioden. Småhusmarkedet har en vekst på 14 prosent, mens salget av eneboliger økte med en prosent. 

– Vi får håpe at fremtiden er lys. Vi har ekstremt gode salgstall, som sier noe om hvordan det vil gå fremover. Jeg tror det vil være positivt, så lenge ikke noe uforutsett skjer, sier Jæger. 

Han viser til at så lenge salget øker, vil igangsettingen øke. Derfor venter foreningen at det vil bli igangsatt enda flere boliger i år enn ifjor. 

Mener det fortsatt mangler flere tusen boliger 

Det er igangsatt omtrent 4.000 boliger i Oslo de siste tolv månedene og trenden er oppadgående, opplyses det. 

Til tross for en solid økning i igangsetting av boliger, er det ikke nok til å møte etterspørselen i Oslo, har Boligprodusentene gjentatt flere ganger. Dette trekker Jæger frem også tirsdag. 

– Det er gledelig at igangsettingen i Oslo tar seg opp. Det er imidlertid i Oslo at hovedutfordringen i boligmarkedet fortsatt ligger. Det bygges 2500 for få boliger, og det haster derfor med konkrete tiltak for å få opp boligbyggingen i Oslo, sier Jæger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Som skapt for norske vinterveier
Volvo V90 Cross Country er bilen for deg som vil ha suv egenskaper, uten å måtte ha suv.
01:57
Publisert: