Sundtkvartalet, sentral plassert ved Akerselva i Oslo sentrum, ble utviklet i en joint venture mellom Skanska og Entra hvor begge selskapene eide 50 prosent hver. 

Nå selger Skanska seg ut av eiendommen, som blant annet rommer entreprenørselskapets eget hovedkontor, for 795 millioner kroner.

 Bygget består av 31 300 kvadratmeter kontorlokaler, hvor 92 prosent er utleid.

Selger er Skanska Commercial Development Norway (Skanska CDN) og salget bokføres i tredje kvartal 2017.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Entra gjennom hele prosjektet. Sundtkvartalet er et toppmoderne kontorbygg som har oppnådd Breeam-Nor Excellent-sertifisering og en rekke ettertraktede leietakere har flyttet inn. Bygget rommer også en ny flerbrukshall som eies av Oslo kommune og snart skal vi i gang med byggingen av en ny gangbro over Akerselva. Denne broen vil bidra til å knytte Sundtkvartalet tettere sammen med andre deler av byen og fortsette utviklingen av området, sier Björn Mattsson, administrerende direktør i Skanska CDN i en melding.

Skanska var totalentreprenør på byggeprosjektet. Sundtkvartalet var Skanska CDNs første prosjekt i Norge og bygget åpnet i desember 2016. Skanska, Knowit, Manpower, IBM og Tidal er blant leietakerne som holder til i Sundtkvartalet. 

Entra overtar Skanskas aksjer i selskapet den 30. september og eier dermed 100 prosent av bygget.

– Sundtkvartalet passer godt inn i vår portefølje av kontorlokaler i Oslo og vi er godt fornøyd med at vi har blitt enige med Skanska om å overta deres aksjer og blir eneeier av bygget, sier Arve Regland, administrerende direktør i Entra.(Vilkår)