Da konkurs truet kraftmegler Einar Aas i fjor høst måtte han selge unna en rekke eiendommer i Norge og Spania, og en del kunst.

Andreas Ove Ugland.
Andreas Ove Ugland. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix)

Blant eiendommene som ble solgt var den 345 kvadratmeter store hytta i Nissedal, som Aas fikk bygget i 2016. Hytteeiendommen ble i vinter solgt for 9,2 millioner, 300.000 kroner over takst, til Andreas Ove Ugland, arving, shippinginvestor, eiendomsinvestor og racerbåtfører.

Snur seg raskt

Bare vel et halvår etter kjøpet snur Ugland, som har offisiell adresse på Caymanøyene i Karibia, seg rundt og selger hytta.

– Grunnen til at han selger er at bruken er blitt for liten. Han har vært der, men ikke mye, sier Lars Jakob Aarak, eiendomsmegler og partner i Privatmegleren.

Dette er andre gang på kort tid Aarak selger hytta, som dermed er blitt god business for ham.

Han sier prisstigningen henger sammen med at hytta nå selges fullt møblert, med sengetøy og kjøkkenutstyr og det hele.

– Hytta ble også beiset utvendig i sommer. Den er innflyttingsklar og kan overtas til høstferien hvis noen er raske, sier Aarak.

Han sier interessen for eiendommen var god sist gang, og at han regner med at en del av disse interessentene nå kommer tilbake.

– Det blir veldig spennende. Hyttesalget har vært veldig bra i dette området, særlig de siste fem årene. Folk bruker veldig mye penger på hytte, sier Aarak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.