Tidligere Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth selger den 335 kvadratmeter store tomannsboligen på Bestum på Oslos vestkant.

Delen av tomannsboligen er på 335 kvadratmeter.
Delen av tomannsboligen er på 335 kvadratmeter. (Foto: Studio Oslo/Sem & Johnsen)

Den profilerte næringslivslederen kjøpte boligen for 13,6 millioner kroner i 2012, sammen med ektemannen Knut Traaseth. Nå ligger den ute for salg med en prisantydning på 23 millioner.

Salget ble først omtalt i Nettavisen.

Traaseth er kjent for å blant annet ha ledet Hewlett-Packard Norge og Innovasjon Norge. Hun sa opp jobben i Innovasjon Norge høsten 2018. Næringslivslederen har ikke tatt noen nye lederstillinger etter det, men har tidligere uttalt til DN at hun holder 2020 åpent for nye lederroller.

Traaseth er også forfatter, og ga nylig ut sin første skjønnlitterære roman «Kamel uten filter». Tross svake anmeldelser, kom boken inn på bestselgerlisten uken etter utgivelsen.

Anita Krohn Traaseth har ikke besvart DNs henvendelser i helgen.

Bygget i 1917

Boligen heter Villa Solbakken, og ble bygget i 1917. Etter at Traaseth-familien kjøpte huset er flere deler av huset pusset opp, blant annet kjøkkenet og husets tre bad. Det er også anlagt svømmebasseng på terrassen.

Boligen heter Villa Solbakken, og ble bygget i 1917.
Boligen heter Villa Solbakken, og ble bygget i 1917. (Foto: Studio Oslo/Sem & Johnsen)

– Det er sjelden så store tomannsboliger er for salg, og med de kvalitetene dette huset har med detaljene som er bevart fra det ble bygget i 1917, sier partner og eiendomsmegler Vidar Øie Nilsen i Sem & Johnsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gamle glassmalerier er bevart i boligen, som ble bygget i 1917.
Gamle glassmalerier er bevart i boligen, som ble bygget i 1917. (Foto: Studio Oslo/Sem & Johnsen)