It-boomen i San Francisco-regionen har en «bivirkning» som er blitt et voksende problem både for bedrifter og ansatte. Nemlig en boligkrise som følge av galopperende boligpriser.

Boligprisene har de siste årene økt i langt høyere takt enn «normale» lønninger. De høye boligprisene har medført at mennesker med helt vanlige og moderate lønninger, som lærere, brannmenn og ansatte innen servicebransjen, ikke lenger har mulighet til å skaffe seg en egen bolig.

Det vil it-giganten Apple gjøre noe med.

Mandag presenterte Apple en plan for å bidra til å redusere de omfattende problemene med boligmangel og akutt hjemløshet i California, og spesielt i Apples «hjemme-område» i San Francisco-regionen.

Ifølge en pressemelding øremerker Apple 2,5 milliarder dollar (22,8 milliarder kroner) for å bekjempe boligkrisen. Selskapet skriver at nesten 30.000 personer forlot regionen bare mellom april og juni i år.

- Dyptgående samfunnsansvar

- Før verden kjente til navnet Silicon Valley, og lenge før vi gikk rundt med teknologi i lommene våre, kalte Apple denne regionen hjem, og vi føler et dyptgående samfunnsansvar for å sikre at det forblir et levende sted der folk kan bo, ha en familie og bidra til samfunnet, sier Apple-sjef Tim Cook.

Målet med satsingen til Apple er å få fart på byggingen av nye boliger, samt hjelpe førstegangskjøpere med finansieringen. Selskapet vil også støtte et program for å redusere den akutte hjemløshetskrisen i San Francisco.

- Boliger til rimelige priser betyr stabilitet og verdighet, muligheter og stolthet. Når disse tingene blir uoppnåelige for altfor mange vet vi at retningen er uholdbar, og Apple har bestemt seg for å være en del av løsningen, sier Cook.

Apple har åpenbart nok penger å ta av til sin boligsatsing. Ved utgangen av siste kvartal hadde selskapet ifølge CNBC 205,9 milliarder dollar (1875 milliarder kroner) i kontanter tilgjengelig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.