I fjor kjøpte nordmenn hytter for over 37 milliarder kroner. Det er ny rekord for hyttesalget.

Ved fem av fem byggeplasser Arbeidstilsynet kontrollerte på strekningen Gol – Geilo – Uvdal i mars, stanset de arbeidet på grunn av «overhengende fare for liv og helse».

– Når vi finner lovbrudd hos fem av fem byggeplasser vi kontrollerer, sier det noe om hyttebransjen, sier seniorinspektør Kenneth Tønnessen i Arbeidstilsynet til Aftenposten.

Han er sjokkert over forholdene i hyttekommunene.

– Vi ser en bransje hvor selskapene har unngått å bli kontrollert altfor lenge. Og hvor lovløshet har lønnet seg, sier han.

Det hører med til historien at da Arbeidstilsynet foretok et nytt kontrollbesøk for å sjekke om forholdene de hadde påpekt var bedret, viste det seg at det ble jobbet videre på alle byggeplassene, selv om selskapene ikke hadde lov.

Arbeidstilsynet vedtok derfor «brudd på stans». Et slikt vedtak kan senere føre til bøter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Dette kommer til å bli en veldig bra elbil
Kompaktklassen er nesten død. Men nå kommer neste generasjon Peugeot 308. Først som hybrid, og om et år som helelektrisk.
02:05
Publisert: