I en stevning til Asker og Bærum tingrett krever Arne Vigeland 1,5 millioner kroner i erstatning fra naboene Waage og Medin, skriver Budstikka. 

I 2014 hyret den tidligere fondsforvalteren fra Nesøya inn et firma til å kappe uthuset til Waage i to på langs, og en gravemaskin ble brukt til å fjerne en steinmur som tilhørte brødrene Medin. 

Ble avvist i Høyesterett

Vigeland har hevdet at kommunen har kjent uthuset ulovlig, og at det han hadde gjort var «å bringe arealet tilbake til sin ikke-ulovlige tilstand». 

– Eiendomsretten gjelder fortsatt, den er enda sterkere enn janteloven, sa Vigeland til DN i fjor. 

Vigeland er tiltalt for grovt skadeverk mot naboens uthus. Statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot Arne Vigeland. 

I kjølvannet har det vært mange rettslige runder, blant annet om naboenes bruksrett til en veieiendom på 1,8 dekar i Vendelfaret på Nesøya. Vigeland anket saken helt til Høyesterett, men anken ble avvist i oktober. 

– Tar det aldri slutt?

Vigeland er dømt til å betale saksomkostninger til familiene Waage og Medin på tilsammen 724.060 kroner, ifølge Budstikka.

I stevningen han har sendt inn krever han likevel at naboene erstatter også dette, i tillegg til advokatkostnader på 818.123 kroner, skriver avisen. 

Vigeland mener at naboene har villedet ham ved å bevisst ikke opplyse om at de hadde bruksrett fra rundt 1944, da husene ble bygget. Han mener han ikke ville kappet uthuset dersom han hadde visst om bruksretten. 

– Vi opplever dette som absurd. Tar det aldri slutt, undrer Heidi Waage, datteren til eier av uthuset, Wenche og Roger Waage til Budstikka. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.