Forfatter Åsne Seierstad (47) har lagt ut gigantvillaen sin for salg.

Den nesten 600 kvadratmeter store sveitservillaen i Tidemands gate på Frogner i Oslo har fått en prislapp på 46 millioner kroner.

Seierstad kjøpte seg inn i giganthuset i et av Oslos mest attraktive strøk da hun ga 4,2 millioner for en leilighet i andre etasje i villaen i 2003.

– Da jeg kom hjem fra Irak-krigen og trengte et stille sted, fant jeg dette huset i Oslos stilleste gate, sier Seierstad.

De neste to årene kjøpte hun opp resten av huset i to omganger. Av eiendomsregisteret fremgår det at Seierstad i 2004 ga 5,6 millioner for første etasje, og at hun i 2006 ga 4,35 millioner for loftsleiligheten i tredje etasje.

Omfattende renovering

Seierstad har gjort store endringer i villaen siden hun kjøpte den.

– Det er et helt annet hus nå enn da vi flyttet inn. Kjelleren var nærmest en krypkjeller, sier Seierstad.

Den er nå gitt full takhøyde, og det er lagt inn vannbåren varme i kjeller og første etasje med vann hentet fra 200 meters dyp.

Også første etasje er totalrehabilitert, med sikte på å sette huset tilbake til sin opprinnelige stand. I tillegg har familien bygd på et nytt vindfang og entré, en ny veranda, og satt inn tre nye peiser.

Opprinnelig var huset eid av broren til Roald Amundsen, forteller Seierstad:

– Amundsen selv bodde der i perioder, og planla ekspedisjoner. Jeg synes huset har litt «explorer spirit», det er et fint sted å planlegge reiser.

Mellom egne reiser har Seierstad skrevet fem av sine bøker i arbeidsrommet i første etasje, med utgang ut til hagen.

– Jeg har gjerne sittet hele somre og skrevet her, med åpne verandadører. Huset har en fin skrivero, og hagen er fantastisk og veldig skjermet om sommeren, sier Seierstad.

– Plass til flere barnefamilier

Selv har Seierstad bodd med familien i første og andre etasje, og leid ut loftsetasjen og hybelen i kjelleren. Nå har hun nedskalert og flyttet et hakk østover med sine to barn. Ifølge eiendomsregisteret ga Seierstad i fjor 22 millioner kroner for en bolig på St. Hanshaugen i Oslo.

– Jeg har funnet noe som passer for oss. Huset i Tidemands gate er jo kjempestort. Jeg kan fortsette å leie det ut hvis ingen vil kjøpe det, men det er jo en del arbeid med utleie også, sier Seierstad. Om prisantydningen på 46 millioner kroner, sier hun:

– Det er prisen som ble satt ut fra området huset ligger i, og at standarden er høy. Men man kan jo slå seg sammen, det er god plass til flere barnefamilier, sier Seierstad.

Hun mener strøket rundt Tidemands gate er blitt mer barnevennlig siden hun flyttet inn i 2003.

– Det er veldig mange familier som har flyttet inn i villaene her de siste årene, gjerne fra Bærum eller Nesøya. Kanskje er det en trend å bo mer sentralt? Det er i hvert fall gøy å se at det har gått fra å være et veldig etablert område, til at det bor mange barn her, sier hun.

I Tidemands gate på Frogner i Oslo ligger villaen som Seierstad og familien nylig har flyttet fra. – Det er vanskelig å selge, fordi jeg har vært veldig lykkelig der. Samtidig har jeg tenkt at huset skal gå videre. Jeg håper det får gode eiere, sier Seierstad.
I Tidemands gate på Frogner i Oslo ligger villaen som Seierstad og familien nylig har flyttet fra. – Det er vanskelig å selge, fordi jeg har vært veldig lykkelig der. Samtidig har jeg tenkt at huset skal gå videre. Jeg håper det får gode eiere, sier Seierstad. (Foto: Zovenfra.)

– Flere typer kjøpere

– Dette er en av de siste sveitsertømmervillaene på Frogner. Ettersom det er snakk om så mange kvadratmeter, tror jeg vi henvender oss til flere typer kjøpere. Både de som skal bo der selv, og de som ser på andre muligheter, sier eiendomsmegler Vemund V. Thorkildsen i Nordvik & Partners.

– Selger eier i dag hele boligen og har påkostet mye underveis, sier megleren.

Med den 842 kvadratmeter store tomten følger det også en dobbeltgarasje og flere biloppstillingsplasser, ifølge prospektet.

– Hvorfor blir boligen solgt nå?

– Selger flytter til noe litt mindre. Det er ikke noe dramatikk i det, sier megleren.(Vilkår)