Eiendomsselskapet Selvaag Bolig hadde ved utgangen av første kvartal boliger for 6,34 milliarder kroner under bygging. 86 prosent var allerede solgt, og verdien var 1,31 milliarder kroner høyere enn på samme tid i fjor. 

– Vi fortsetter å levere gode resultater og marginer, og det er stor verdiskaping i selskapet. 99 og 87 prosent av boligene som ferdigstilles i 2017 og 2018 er allerede solgt. Vi vil med andre ord fortsette å levere gode resultater i tiden fremover, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig i en børsmelding. 

Selskapet leverte et resultat før skatt i første kvartal på 80,7 millioner kroner. Det er en bedring fra første kvartal i fjor da selskapet fikk et resultat før skatt på 62,9 millioner kroner.

Har kjøpt fire nye tomter

Gjennom kvartalet har Selvaag Bolig styrket tomteporteføljen ytterligere med kjøp av fire tomter i Oslo, Ski og Trondheim som samlet vil gi om lag 750 boliger netto. Alle har planlagt salgsstart fra 2019. 

– Vi har solgt svært godt de siste årene og investerer i sentrale tomter i pressområdene. Boligmarkedet hittil i 2017 har vært noe roligere enn i tidligere perioder, spesielt i Oslo, men vi selger likevel jevnt og godt i alle prosjekter, sier Schumann. 

Administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge sa forrige uke at han tror man vil se en negativ utvikling i boligprisene i Oslo utover sommeren og høsten. 

– Jeg tror mer på en mindre nedgang fra nåværende nivå enn på en utflating. Men spørsmålet er hvilken effekt en nedgang i prisene vil ha på markedet. Det kommer til å være forsterkede svingninger fremover, før ting setter seg litt. Jeg tror vi går inn i usikkert farvann de neste månedene, sa Dreyer. 

– Vi har en sterk posisjon i dette markedet

En ny bedriftsundersøkelse utført for Sparebank 1 SR-Bank viser en oppsiktsvekkende økning i forventningene til de neste 12 månedene blant 600 spurte bedrifter på Sørvestlandet.

Men forventningene til boligmarkedet ser ikke ut til å være de helt store i det området. 

Boligprisene i Rogaland stiger riktignok igjen marginalt, men prisnivået er omtrent det samme som for fem år siden. Og selv om Knut Sirevåg i Eiendomsmegler 1 SR-Bank mandag kunne melde om kraftig oppgang i antallet boligsalg i første kvartal, venter han ikke særlig prisstigning.

Selvaag Bolig og Schumann melder også om sterke salgstall i området. 

– I Stavanger-området er markedet er derimot bedre enn på lenge og vi har hatt en vellykket salgsstart i mai. Vi har en sterk posisjon i dette markedet, sier Schumann.

Prisutviklingen gir fortsatt positiv effekt

Selvaag Bolig omsatte for 456 millioner kroner i kvartalet, mot 624 millioner kroner i samme periode året før.

Til tross for at selskapet har solgt færre boliger og ferdigstilt færre enheter enn første kvartal i fjor, har de nå altså flere enheter der spaden er satt i jorden enn de hadde i første kvartal 2016. Derfor venter de gode resultater fremover.

Selv om den positive utviklingen i boligprisene er roligere enn den var i fjor, merker selskapet fortsatt at de sterke prisene gir gode resultater. 

«Prisutviklingen i kvartalet har vært positiv i alle Selvaag Boligs kjerneområder. I Oslo med Bærum økte prisene samlet med 3,0 prosent i kvartalet og var 21 prosent høyere enn ved utgangen av første kvartal 2016», skriver selskapet i kvartalsrapporten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.