Prisen er etter det DN erfarer 38 millioner kroner.

– Det er beliggenheten og huset som sådan vi som familie er opptatt av. Det tekniske og virus-sikringen var uvesentlig, men følger nødvendigvis med, sier Hanoa.

– Jeg så omtale av boligen og annonsen og hadde ikke kjennskap til den før det, legger han til.

Christoffer Braathen ønsker ikke å kommentere salget. Han la ut boligen for salg da koronakrisen herjet som verst i Norge, og presiserte i boligannonsen at dette var «En av Norges sikreste boliger».

I 2016 slapp DN inn til Christoffer Braathen i forbindelse med en artikkel om arvinger som velger alternative veier i livet.
I 2016 slapp DN inn til Christoffer Braathen i forbindelse med en artikkel om arvinger som velger alternative veier i livet. (Foto: Luca Kleve-Ruud)

Den brune eneboligen med torvtak er 446 kvadratmeter og ligger på en tomt på nærmere 2,5 mål i Voksenkollen i Oslo.

Virologisk og bakterielt sikret

I annonsen het det at boligen er virologisk, bakterielt og radioaktivt sikret. Den har unike tekniske installasjoner som «garanterer dekontaminert lufttilførsel og renset vanntilførsel».

Salgsannonsen for Christoffer Braathens bolig i Voksenkollen som stod på trykk i DN mars i år.
Salgsannonsen for Christoffer Braathens bolig i Voksenkollen som stod på trykk i DN mars i år. (Foto: Faksimile: DN 28. mars 2020)

– Det jeg likte veldig godt var kombinasjonen av beliggenhet, høyt over Oslo, og med god utsikt sammen med nærhet til Marka for ski og sykkel er viktig for hele familien, sier Hanoa.

– Det er et ganske interessant historisk hus. Et av de aller første husene som ble bygget i øvre delen av Holmenkollen. Det originale huset er fra 1897 og selger har gjort en fantastisk jobb med å både videreutvikle og renovere eiendommen. Svært høy kvalitet og gode romløsninger og et veldig hyggelig hus å være i, legger han til.

Tjente 270 mill. på Visma

Hanoa er toppsjef i spillselskapet Kahoot. Før det jobbet han i Visma. I mars i år skrev DN at Hanoa fikk 270 millioner kroner for sine aksjer i Visma. Som grunnlegger av it-selskapet Mamut, ble han kjøpt ut da Visma kjøpte opp Mamut i 2011 og tok det av børs. Samtidig fikk Hanoa kjøpe seg inn i Visma-konsernet, slik mange ledere i bedriftene Visma har kjøpt opp, har gjort.

Det har det blitt mye penger av. Fra 2014 til 2018 solgte Hanoa flere poster, samlet til nær 120 millioner kroner, men beholdt mesteparten av aksjene. I fjor vår sluttet han i Visma for å satse på it-investeringer. Blant annet kjøpte han tidlig aksjer i spillselskapet Kahoot. I fjor høst tok han så over sjefsstolen i spillselskapet.

Les mer om ansattes salg av Visma-aksjer og it-selskapets enorme verdi: Kahoot-sjef drar inn 270 millioner kroner dn+

Kjøpt for 15 mill. i 2009

Selger Christoffer Braathen eier 33 prosent av OSO Hotwater som ble startet av bestefaren. I 2018 hadde han en inntekt på 663.621 kroner mens formuen var på solide 80.768.077 kroner. Huset i Voksenkollen ble kjøpt i 2009 for 15 millioner kroner.

I 2016 var Braathen åpen om flytteplanene. Da fortalte han og samboeren at de ville ut av villaen i Voksenkollen så fort som mulig.

Bål og indianertelt

Planen var å flytte til Braathen-familiens gård i Sørkedalen. Ved hjelp av deres alternative nettverk ville de omgjøre gården til en opplevelses- og villmarksleir.

– … hvor folk kan bo i indianertelt, lage bål, hugge sin egen ved. Vi vil at folk skal bruke kroppen på jordet eller i skogen. Vi ønsker å forandre mennesker gjennom opplevelser fremfor lektyre, sa Braathen. Det skal dyrkes økologisk mat, kurses i kosthold, og tilbys behandlinger som stressmestring, silent retreat, meditasjon, fortalte varmtvannsberederarvingen da.

I 2019 kjøpte imidlertid Braathen en annen eiendom i Sørkedalen for 19 millioner kroner.

Flytter fra Frogner

Hanoa flytter nå fra Oslo sentrum til Holmenkollåsen.

– Vi har bodd i leilighet på Frogner frem til nå, men vi håper å installere oss i løpet av våren og forsommeren. Vi gleder oss veldig til å ta huset i bruk, sier Eilert Hanoa. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.