For drøye to år siden sto leiligheten klar i det som tidligere var Lefdal-senteret på Bekkestua. Prisen var da 7.490.000 kroner. Da leiligheten igjen kom for salg denne uken, endte prisen på 13,1 millioner kroner. Det gir en prisstigning på 75 prosent på 26 måneder.

Eiendomsmegler Sverre Ivar Skaarberg Wiborg hos Proaktiv, som hadde ansvar for salget, mener leiligheter i dette området og den prisklassen utmerker seg. 

– Dette er et segment som ligger litt over normalmarkedet, hvor de som kjøper både har evne og vilje til å legge litt ekstra på bordet for å sikre seg drømmeboligen.

Han tror ikke en eventuelt avkjøling i markedet vil få stor betydning.

– Kall det ti pluss-markedet, det øvre markedet, har over tid vært relativt stabilt. Kjøperne er mindre påvirkelige av konjunkturene i lokalmarkedet eller regionmarkedet, for den saks skyld. Det har vi sett tidligere også, sier han og legger til at det samme skjedde i 2013, da flere spådde et roligere boligmarked.

– Vi sa det ville være forbigående, og det var det, sier Wiborg.

Utsikt

Leiligheten, som er en del av Bekkestua Syd 1, ligger i andre etasje. Likevel har den utsikt, siden bygget ligger i en skråning, slik at det er flere etasjer under leiligheten mot sør, der leiligheten ligger. Med fasiliteter som to bad, egen balkong, gasspeis og felles takterrasse, kom det mange interessenter på visning.

 – Vi gikk ut med bred markedsføring, også i de analoge kanalene for å nå målgruppen. Leiligheten har en beliggenhet som i dag er unik. 100 meter fra Bekkestua sentrum, med utsikt til grønne sletter, sier eiendomsmegleren. At det er utbyggingsplaner for området på nedsiden, slik at utsikten vil endre seg, var det åpenhet om i salgsprosessen. 

 Kvadratmeterprisene på Bekkestua i Bærum har steget betydelig de senere årene. Det er bygget opp et kollektivknutepunkt der, med t-bane og trikk til byen, samt busser rundt i Bærum og til Oslo. Dessuten er Bekkestua et handelssentrum for østre Bærum.

– Det har nok vært en generell prisvekst i Oslo og Bærum som har vært eksplosiv det siste halvannet året. Dessuten er det en lokal effekt. Da Bekkestua Syd 1 sto klart, fikk det også ringvirkninger til eldre boligmasse. Da Bekkestua Syd 2 sto klart i fjor, fikk man nok et prisbyks. Gjengs pris er rundt 100.000 kroner per kvadratmeter.

Han forklarer betalingsviljen med at mange lokale kjøpere sitter med mye midler og er villig til å legge litt ekstra på bordet. 

Siste boligkjøp

– For mange i dette segmentet er dette det siste boligkjøpet de trenger å gjennomføre. Da kan man legge noe – til mye – over hva som er antatt prisvurdering, sier Wiborg. I dette tilfellet gikk altså leiligheten 2,1 millioner kroner over prisantydningen på 11 millioner kroner.

Da visningene var gjennomført, var det fire budgivere som fulgt med til 11,3 millioner kroner. Fra 12,6 millioner kroner og opp var det tre budgivere, forteller megleren.

– Selger er utrolig fornøyd. Det er vi også. Dette er ny prisrekord per kvadratmeter uansett boligtype for hele postnummer 1356/1357 Bekkestua. Og da må man huske at dette er en leilighet på 117 kvadratmeter.

Fireromsleiligheten har steget i snitt 216.000 kroner i måneden på de 26 månedene det er gått siden første eier kjøpte den.

– Tror du prisene vil holde seg?

– Ja, det er såpass høy etterspørsel etter disse leilighetene. Jeg har solgt flere leiligheter i området, ikke nødvendigvis i samme bygg, og det er de samme menneskene som kommer på visning. Man bruker god tid. De bor i nærområdet. Og har et ønske om å flytte ned i størrelse, sier Wiborg.

Ifølge Fylkesboligstatistikken for første kvartal i år er den sterke boligprisveksten nå avtagende mange steder. I forrige uke sa administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge at han tror mer på en mindre nedgang enn en utflating i boligprisene i Oslo utover sommeren og høsten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Kun rått hvis det blir suksess
Aksel Lund Svindal om millionsatsingen på klær, sin styrke, flaks og skaden
01:53
Publisert: