Rica Eiendom og Finnmarkseiendommen (FeFo) ble enige om ny festekontrakt for Nordkapplatået i slutten av november. Nå er avtalen undertegnet.

Rica Eiendom har tidligere betalt 65.000 kroner i året for å leie 900 mål av en av Norge største turistattraksjoner. Leieprisen er økt til 3.480.000 kroner i året, mens arealet er redusert til en åttendedel. Kontrakten varer i 99 år, skriver Klassekampen.

Rica leier området videre til Scandic, som hvert år krever inn 50 millioner kroner i besøksavgift. Festeavgiften går til grunneier FeFo.

Nordkapp kommune utarbeider for tiden en plan for området, og politikerne beklager at avtalen allerede er signert.

– Vi er skuffet over at partene ikke ventet på lokaldemokratiet. Vi kommer uansett til å regulere Nordkapp-platået, også der Rica/Scandic har sitt anlegg, til offentlige formål, sier ordfører Jan Olsen (SV).

Nordkapp-saken var en stor sak i høstens lokalvalg. Det nye kommunestyret har vedtatt et bygge- og delingsforbud på platået. Dermed kan ikke leietagerne gjøre noe før kommunen sier ja

Styreleder Bente Haug i FeFo mener kontakten med kommunen har vært god.

– Til forskjell fra ordføreren driver ikke vi med politikk. Vi er bundet av jus og lovverket, blant dem tomtefesteloven. Vi har strukket oss langt for å etterkomme lokalsamfunnets ønsker, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.