Fredag kom den nyeste dommen i en lang rettsrunde i Bergen mellom eiendomsinvestorene Knut Jørgen Hauge og Geir Hove.

Bergens Tidende melder at Hauge bare fikk domstolen med på en erstatning på 6,2 millioner kroner, og saksomkostninger på 100 000 kroner. Det utgjør godt under én prosent av det opprinnelige erstatningskravet på 700 millioner kroner.

Erstatningskravet fra Hauge var basert på hvor mye han mener han har tapt på den årelange rettsstriden med Hove, som Hauge til slutt vant.

De tidligere rettsrundene har dreid seg om hvor mye restaurantbygget på Zachariasbryggen i Bergen var verdt. Hauge kjøpte restaurantbygget for 110 millioner kroner i 2005.

Mens Hauge eide selve bygget, var det Hove og kollegaen Tom Rune Pedersen som eide grunnen under bygget gjennom sitt selskap Bergen Sentrum Tomteselskap (BST). Hauge leide grunnen gjennom en festekontrakt. Pedersen ble senere kjøpt ut av Hove.

Forhandlingene brøt sammen

Før festekontrakten skulle gå ut i 2015, brøt forhandlingene om en ny avtale sammen. Usikkerheten førte til at Hauges selskap gikk konkurs allerede i 2013.

Hauge har ment at tomteeierne og hans egen bankforbindelse, BN Bank, gikk sammen for å skvise ham ut fra Zachariasbryggen med formål om å overta bygget hans. Det førte til seks runder i domstolene, inkludert Høyesterett. Hauge gikk til slutt seirende ut av saken i 2018, og gikk derfor til erstatningssak mot motparten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.