Økende leiepriser er blitt et problem for folk som trenger rimelige boliger i Berlin, og i enkelte områder er husleien doblet i løpet av de siste ti årene.

I juni besluttet Berlins delstatsregjering å fryse leieprisene i fem år fra 2020 i et forsøk på å stagge gentrifiseringen.

– Berlin er nødt til å gjenvinne mer kontroll over sitt utleiemarked. Disse 670 leilighetene er et første skritt i den retningen, sa byens ordfører Michael Müller i en uttalelse da kjøpet ble bekreftet denne uken.

Ingen kjøpspris er offentliggjort i forbindelse med nyheten.

Leilighetene var lagt ut for salg av eiendomsforvalteren Predac og ligger ved Karl-Marx-Allee, som er i det tidligere kommunistiske Øst-Berlin, i bydelene Mitte og Friedrichshain.

Siden i fjor har lokale innbyggere protestert mot et planlagt salg av leilighetene i fem massive leilighetshus til eiendomsgiganten Deutsche Wohnen (DW).

Leietagere fryktet økt husleie og har arrangert flere demonstrasjoner, hengt opp bannere og bedt byens myndigheter stanse salget. Etter forhandlinger mellom Müller og DW skal leilighetene nå i stedet kjøpes opp av den statseide boligforeningen Gewobag.

– Jeg vil at berlinere fortsatt skal kunne ha råd til å bo i byen. Boliger er et sentralt sosialt spørsmål i nesten alle storbyer, sier ordføreren og legger til:

– Derfor både var og er det min hensikt å kjøpe leiligheter hvor enn det er mulig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.