Bionor Pharma, som opprinnelig var et legemiddelselskap, har inngått en avtale om å kjøpe hele eiendomsselskapet Solon Eiendom for rundt én milliard kroner, melder selskapet mandag. Kjøpet vil bli finansiert ved å utstede nær 6,7 milliarder aksjer i Bionor Pharma til 0,15 kroner per aksje som overføres til aksjonærene i Solon.

Solon Eiendom eies i dag i hovedsak av investorene Tore Aksel Voldberg og Simen Thorsen. 

Solon-aksjonærene vil når alle delene av transaksjonen er gjennomført, sitte med rundt 58 prosents eierandel i Bionor, og har forpliktet seg til å sitte på aksjene i 12 måneder.

Blir eiendomsselskap

Bionors legemiddelvirksomhet ble satt på hold i tredje kvartal. I forbindelse med avtalen som er inngått med Solon-aksjonærene er det foreslått at Bionor Pharma blir omdøpt til Solon Eiendom asa.

Solon Eiendom ble grunnlagt av Simen Thorsen og Tore Aksel Voldberg i 2006. Thorsen vil nå bli foreslått som ny styreformann i det børsnoterte selskapet, med Einar J. Greve som nestleder. Tore Aksel Voldberg, samt Bente Bøhler og Katarina Finneng vil bli foreslått som styremedlem.

Andreas Martinussen, som er administrerende direktør i dagens Solon, blir foreslått som ny administrerende direktør i det børsnoterte selskapet. Tarjei Røise Warholm vil bli foreslått ansatt som finansdirektør.

Gjennomføring er betinget av godkjenning på ekstraordinær generalforsamling. De største aksjonærene i Bionor, inklusive grunder Lars Høie, investor Øystein Stray Spetalens Ferncliff Listed Dai, har forpliktet seg til å sitte på sine aksjer til generalforsamlingen er avholdt – samt å stemme for transaksjonen på generalforsamlingen.

Flere emisjoner

Selskapet har samtidig planer om å kjøpe en minoritetsandel i et utviklingsprosjekt i Ski utenfor Oslo for rundt 60 millioner kroner, og vil derfor gjøre en emisjon på en milliard aksjer til kurs 15 øre – eller totalt 150 millioner kroner mot Solon-aksjonærene Voldberg og Thorsen. De to planlegger å selge like mange aksjer til samme kurs i en rettet plassering, der Voldberg står for 2/3. Selskapet vil også gjøre en tegningsrettsemisjon på 667 millioner aksjer til kurs 15 øre. Arctic Securities, DNB Markets og Sparebank 1 Markets skal tilrettelegge plasseringene.

Styreleder Einar J. Greve i Bionor har gjennom selskapet Cipriano as fungert som rådgiver i forbindelse med oppkjøpet og emisjonen og vil motta en betaling på tre millioner kroner dersom kjøpet blir gjennomført, opplyses det i meldingen mandag. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.