Prislapp: 40,1 millioner kroner.

Onsdag kjøpte han en leilighet på Sørengkaia 151 og en på Sørengkaia 175 i Oslo. Leilighetene hadde en pris på 20.050.000 millioner kroner hver, som gir de en samlet pris på 40,1 millioner kroner, ifølge eiendomsregisteret.

DN har gjentatt ganger forsøkt å komme i kontakt med John Carew, men uten hell. 

– Det har vært over alle forventninger

Sørenga Utvikling er ansvarlig for salget av leilighetene i åtte av byggene på Sørengkaia, deriblant adressene hvor Carew har kjøpt leilighet. Etterspørselen har vært enorm, og den siste leiligheten ble solgt i starten av februar i år, ifølge administrerende direktør Bjørn-Tore Olsen i Sørenga Utvikling. 

– Det har vært over alle forventninger. Vi har solgt utrolig bra helt fra starten. Vi var vel utsolgt et år før planen, sier Olsen til DN. 

I desember i fjor kjøpte eier og daglig leder You Hong Bei av Norske Bunader Oslo as to leiligheter som nå er slått sammen for 39,2 millioner kroner.

Den sammenslåtte leiligheten som ligger i toppetasjen i Sørengas trinn 7, og har en 150 kvadratmeter stor privat takterrasse, fire balkonger og sjøutsikt, førte seg inn som den dyreste eiendomstransaksjonen på Sørenga.

Eiendommer for over 100 millioner kroner

Carew har etter fotballkarrieren vært svært aktiv i det norske boligmarkedet. I 2010 kjøpte han bygården i Bygdøy allé 11 i Oslo vest for 82 millioner kroner sammen med hans mangeårige agent Per A. Flod, skrev Nettavisen i fjor. 

Seks år senere solgte han bygården for 120 millioner kroner. 

Nettavisen skriver at Carew før salget av bygården hadde 30 eiendommer i inn- og utland, og at det skal dreie seg om investeringer for rundt 130 millioner kroner. 

Carews eiendomsselskap John Carew as, der han selv eier 98,5 prosent av aksjene, hadde ifølge årsregnskapet for 2015 eiendeler for 85,6 millioner kroner. Carew har skutt inn 20 millioner kroner i egenkapital i selskapet.

Selv eier han i dag seks eiendommer i sitt eget navn til en samlet verdi av 59 millioner kroner. 

Spiller inn film til 200 mill. 

Carew er for tiden også er involvert i den nye storfilmen «Black Frost», hvor han er både manusforfatter og skuespiller. Filmene vil ifølge iTroms bli en av de største filmene som er spilt inn i Norge, og har et budsjett på over 200 millioner kroner. 

37-åringen spilte i løpet av sin karriere for internasjonale storklubber som Valencia, Roma, Lyon, Aston Villa og West Ham. Han har spilt 91 landskamper for Norge og scoret 24 mål.

Denne videoen ble kåret til fjorårets beste nyhetsvideo under Årets Bilde-kåringen fredag. Her får du er gjensyn med vingale nordmenn:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert: