Bispevika ligger tvers over veien fra Barcode i Bjørvika.

Her skal det etter planen bygges 1.300 nye boliger. Nå vil AF Gruppen og Oslo S Utvikling inngå kontraktsforhandlinger om utbygging av området, opplyser AF Gruppen i en børsmelding. 

Kostnadseffektiv utbygging

Prosessen innebærer at AF Gruppen og Oslo S Utvikling skal fremforhandle en partnerskapskontrakt med ambisjon om en kostnadseffektiv utbygging av ett av Oslos flotteste boligområder.

– Oslo S Utvikling sine ambisjoner for Bispevika passet veldig godt til våre mål og vi ser frem til å inngå et langsiktig partnerskap med OSU. Vi tror at et tett og nært samarbeid mellom byggherre og entreprenør vil skape merverdier både for partnerskapet og boligkjøperne, sier konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen. 

På et år har selskapets markedsverdi steget 25 prosent og er nå verdt 14,7 milliarder kroner. 

– Tenke nytt og utradisjonelt

Eiendoms- og utviklingsselskapet Oslo S Utvikling ble etablert i 2001 og skal utvikle ca. 380 000 av de totalt ca. 900 000 kvadratmeter nærings- og boligarealene som skal bygges i Bjørvika.

– Oslo S Utviklings visjon er å utvikle Bjørvika til å bli Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Vi håper et samarbeid med AF Gruppen skal bidra vesentlig til dette og er villige til å tenke nytt og utradisjonelt for å få det til, sier administrerende direktør i Oslo S Utvikling, Rolf Thorsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.