Samboerparet kjøpte det rundt 500 kvadratmeter store huset som ligger på Strand i Bærum et steinkast fra E18 i november 2016. Den gang var prisantydning 18,9 millioner, men paret fikk kjøpt det for 17,6 millioner kroner.

– Huset er betydelig oppgradert siden den gang. Det er strukturelt gjort store endringer, så det kan i dag ikke sammenlignes, sier Vidar Grønbrekk som eier halvparten av huset.

Samboerparet har blant annet pusset opp alle overflater inkludert gulv, gjort om underetasjen til en hybel og en leilighet som leies ut, isolert et loftsrom, pusset opp tre bad og to vaskerom. Kjøkkenet er ikke skiftet, men malt og overhalt og har fått nye hvitevarer.

– Kjøkkenet fremstår som nytt, da det er betydelig påkostet, sier Grønbekk.

Det er også gjort en del utbedring av tekniske installasjoner samt uteområder. De to utleieenhetene leies ut for nær 30.000 kroner, men er ikke er byggemeldt ifølge takstrapporten,

– Vi har ikke kommet så langt, men det skal nok bli gjort, opplyser Grønbrekk.

Vil ha 15 millioner mer

Nå ønsker paret 32,5 millioner kroner for huset, nesten 15 millioner kroner mer enn det villaen ble kjøpt for.

– Det ser ut som dere kan sitte igjen med en betydelig gevinst?

– Det er jo avhengig av hvor mye vi har lagt inn av ombygging og oppussing av huset, sier Grønbrekk.

Ifølge huseier har de to brukt 12–13 millioner kroner på oppussingen.

– Med normal prisstigning siden vi kjøpte, sier det seg at vi ikke kommer til å tjene store summer på salg av boligen til prisantydning, sier Grønbrekk.

Han understreker at det er benyttet faglærte håndverkere.

– Vi er ikke ute etter å gjøre en gevinst i et økende boligmarked, hvis det er det man tror. Vi selger fordi vi skal flytte utenlands. For rett kjøper er dette en fantastisk bolig, og er ikke rett kjøper her nå, så har vi har god tid til å vente, sier Grønbrekk.

Markedet avgjør

Det er eiendomsmegler Kristin Strømme i DNB som forestår salget av boligen.

– Det er vanskelig å prise boliger som har den beliggenheten og den standarden. Det er til syvende og sist markedet som avgjør prisen, sier Strømme.

Hun viser til at det nylig ble omsatt et hus i samme område for 41 millioner kroner. Dette huset ble omsatt utenfor markedet.

– Det er en veldig gjennomført og flott standard på dette huset. I tillegg har markedet gått vår vei og det er lite å få tak i av den type perler i strandkanten, så det har vært rift om det lille som har rørt seg, sier Strømme.

Villaen på Stabekk ligger ikke i første rekke ved sjøen, men har tilhørende båtplass og utsikt til Holtekilen. I tillegg følger det med en andel i et badehus med bryggeanlegg.

– Det har vært en god del interesser, så jeg skal ha en visning til helgen.

Eiendomsmarkedet i Bærum har siden november 2016 steget med i snitt rundt seks prosent ifølge Krogsveens boligprisstatistikk.

Sjelden kost i Bærum

Ifølge eiendomsmegler Anne Hellebostad Causevic i Sem & Johnsen på Bekkestua er det ikke ofte det omsettes eiendommer for over 30 millioner kroner i Bærum.

– Det er en god del boliger fra 20–25 millioner kroner og enda flere til 15–20 millioner kroner, men det er ikke mange boliger over 30 millioner kroner i Bærum i året, sier Causevic.

Hun viser til at boliger i denne prisklassen også konkurrerer med områder som Jar, Nesøya, Bygdøy og Vinderen dersom kjøperen ikke har et helt bestemt ønske om hvor man skal bo.

– Du må treffe noen som vil bo akkurat der, sier Causevic som understreker at hun ikke kjenner til huset på Strand og dermed ikke kan uttale seg om prisen på akkurat denne boligen.

Høyt priset

Morten Thøgersen i Privatmegleren har jobbet som eiendomsmegler i Bærum i flere tiår og synes prisen for boligen på Strand virker høy.

– Det virker høyt i forhold til standarden som er litt sær og det er heller ikke verdens beste beliggenhet i den prisklassen. Kjøpere i den prisklassen forventer nok noe helt annet, tror han.

Han er likevel overrasket over prisene enkelte boliger har oppnådd i Bærum det seneste året. I november ifjor solgte Pareto-topp Anders Endreson sin 800 kvadratmeter store villa på Jar for 47,5 millioner kroner. Endreson gikk opprinnelig ut med en prisantydning på 55 millioner kroner i fjor sommer. I september kjøpte også generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening (DNT) og hans kone en toppleilighet på over 300 kvadratmeter på Nedre Høvik ikke langt fra Strand, for nær 50 millioner kroner. Selger var investor Kjell Chr. Ulricshen som la leiligheten ut for salg i mai ifjor med en prisantydning på 40 millioner kroner. En familie i Kleivveien rett ved Bekkestua i Bærum fikk forøvrig 40 millioner kroner for sitt hus da den solgte det til en eiendomsutvikler ifjor. Huset ble kjøpt for syv millioner kroner i 2010.(Vilkår)