I slutten av januar ble en 71 kvadratmeter stor penthouse-leilighet i Vidars gate i Bislett i Oslo solgt for 9,3 millioner gjennom boligmeglertjenesten Propr. Det gir en kvadratmeterpris på 131.000 kroner.

– Det er den høyeste kvadratmeterprisen vi noensinne har registrert i Propr, sier Kjetil Eriksson, daglig leder i Propr.

Ifølge Eiendom Norge var snittprisen per kvadratmeter i området rundt St. Hanshaugen, som inkluderer Bislett, 79.561 kroner i fjerde kvartal 2018. Bransjeforeningen har ikke oversikt over de høyeste kvadratmeterprisene i Oslo.

Hovedstadens dyreste område, Frogner, hadde i samme tidsrom en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 86.650 kroner.

Topp toppleilighet

Leiligheten i Vidars gate på Bislett er en arkitekttegnet loftsleilighet over to etasjer.

«Leiligheten ble ferdigstilt i 2016, i et ærverdig bygg fra 1929, og må oppleves. Prosjektet ble i 2017 nominert til Oslo Bys arkitekturpris og har vært omtalt i flere arkitektartikler», heter det i prospektet.

Den nye eieren får utsikt over store deler av Oslo.
Den nye eieren får utsikt over store deler av Oslo. (Foto: Mikaela Berg)

Kjøperen får en takterrasse med fjordutsikt mot sør og utsikt til Holmenkollen i vest.

Prisantydningen var satt til 8,9 millioner kroner, og gikk for 400.000 kroner over takst til 9,3 millioner kroner.

Selgeren, Alexander Gillebo, er svært fornøyd med prisen. Han opplyser at han har vært byggherre for hele loftet i Vidars gate 9B som er blitt til to leiligheter.

– Jeg har bodd i bygården i 12 år, hvorav ti år i femte etasje og de siste to årene i sjette etasje. Naboleiligheten ble solgt da den ble ferdigstilt med hjelp av eiendomsmegler, sier Gillebo.

Han opplyser at han har brukt mye tid og energi på prosjektet og hadde lyst til å selge det selv.

– Leiligheten er både jeg og R21 Arkitekter stolte av, sier Gillebo.

– Leiligheten er både jeg og R21 Arkitekter stolte av, sier selger Alexander Gillebo.
– Leiligheten er både jeg og R21 Arkitekter stolte av, sier selger Alexander Gillebo. (Foto: Steffen Rikenberg/Invisio)

Selv mener han at kvadratmeterprisen han oppnådde for leiligheten, slår unødvendig høyt ut siden det målbare arealet kun er på 71 kvadratmeter mens gulvarealet er på 97 kvadratmeter.

– Det sagt så får jo kjøper en unik leilighet med enormt med lys og mye plasstilpassede løsninger.

– Men hvor mye sparte du på å selge boligen selv?

– Dette er jo bygget for at jeg skulle bo der, så har totalt sett ikke spart på så mye. Men jeg tipper jeg sparte cirka 100.000 ved å ikke benytte eiendomsmegler, sier Gillebo.

«Store besparelser»

Propr-sjefen mener at boligselgere kan spare store beløp ved å ikke bruke meglere.

Kjetil Eriksson, daglig leder i Propr. Propr er konkurrent til eiendomsmeglere hvor boligselgere bruker en tjeneste for å slippe store honorarutgifter.
Kjetil Eriksson, daglig leder i Propr. Propr er konkurrent til eiendomsmeglere hvor boligselgere bruker en tjeneste for å slippe store honorarutgifter. (Foto: Mikaela Berg)

– I snitt kan man fort spare 80.000 kroner avhengig hvor mye man selv vil gjøre, sier Eriksson.

Propr er en selvbetjeningstjeneste som tilbyr boligeiere å selge boligene sine selv på en trygg, sikker og enkel måte uten fordyrende mellomledd. Tjenesten ble lansert i 2016 av eiendomsforetaket Sem & Johnsen.

– Loftsleiligheten i Vidars gate har nok satt en ny prisrekord på Bislett, sier Eriksson.

Selv er han utdannet eiendomsmegler.

– Eiendomsmarkedet er blitt så automatisert uten at det har kommet forbrukerne til gode. Nå kan en vanlig boligeier selge boligen selv uten på bli redd for at de juridiske sidene blir tatt vare på. Samtidig er det boligeieren selv som kan svare best ved en visning av boligen og ikke en eiendomsmegler ved spørsmål om alt fra naboer til helgebråk.

I fjor benyttet i underkant av 1000 boligselgere tjenesten til Propr.

– Det koster selger 4900 kroner å få tilgang til Propr, sier Eriksson.

Han opplyser at boligselger selv kan bestille tilstandsrapporter, annonse, plantegninger, foto og andre nødvendige dokumenter.

– Total full pakke koster rundt 30.000 kroner, hvis kunden velger å bestille alt gjennom oss.

Men det er svært få som benytter tjenesten.

– Det er en liten andel av boligselgere som benytter oss. Kun én prosent. Så det er fremdeles 99 prosent av markedet å ta av, sier Eriksson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Huseier: –Jeg har ikke tenkt på strømprisen siden vi fikk solcellepanelene
Kan gi 18 år med gratis strøm.
02:13
Publisert: