Hoffstua i Apalveien på Blindern i Oslo ligger på en til sammen 1,6 mål stor tomt, og er på byantikvarens gule liste over verneverdige bygg.

Arkitekt Oscar Hoff bygget villaen til seg selv i 1915. Hoff er kjent blant annet for å stå bak planleggingen og utformingen av Ullevål Hageby.

Hoffstua ligger på en 1,6 mål stor tomt i Apalveien.
Hoffstua ligger på en 1,6 mål stor tomt i Apalveien. (Foto: Studio Oslo/Privatmegleren)

Hoffstua ble solgt for 14,7 millioner i 2016. Siden den gang har eiendomsselskapet Glitre Renovering totalrenovert bygget på innsiden for over 23 millioner kroner, ifølge partner og eiendomsmegler Jon Kvisgaard i Privatmegleren.

Nå er boligen til salgs for 42,5 millioner kroner – en prisøkning på 189 prosent.

– En gave til kulturinteresserte

– Gamle, verneverdige bygg er dyrere å rehabilitere enn det er å bygge helt nye bygg. Det er et viktig poeng med tanke på prisen. Prisen er ikke høy, men det er mange penger, sier Kvisgaard.

Han påpeker at alt bortsett fra den verneverdige fasaden er renovert.

Hele innsiden av villaen er renovert.
Hele innsiden av villaen er renovert. (Foto: Studio Oslo/Privatmegleren)

– Det en gave til de kulturinteresserte i byen. Det bør gis en pris til dem i Glitre, som går så grundig til verks og rehabiliterer gamle eiendommer på gul liste. Her er det interesse for historie som ligger bak, sier megleren.

Flere har vist interesse for eiendommen, og vært på privatvisning, ifølge Kvisgaard.

Glitre Renovering as er et datterselskap av Villa Glitre as, som er heleid av det britiske investeringsselskapet Ely Hamilton ltd.

DN har vært i kontakt med daglig leder Cato Kielland i Glitre Rehabilitering. Han ønsker ikke å kommentere saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.