Boligprodusentenes forening la frem nye tall for nyboligsalget for mai fredag formiddag. Tallene viste at salget av nyboliger tok seg markant opp fra måneden før, men salget var fremdeles 18 prosent lavere enn samme måned i fjor.

Det gjør at mai måned ble den verste måneden så lenge Boligprodusentene har ført månedlig statistikk.

Så langt i år er salget av nye boliger 27 prosent lavere enn samme periode i fjor.

Igangsettelser av nye boliger var fremdeles 29 prosent lavere enn samme tid i fjor, noe som er like lavt som april.

Fritt fall

Nyboligsalget har vært i fritt fall denne våren etter at koronakrisen la en demper på etterspørselen etter nye boliger.

I april falt nyboligsalget med hele 45 prosent.

DN har tidligere skrevet om hvordan koronakrisen har skapt en bråstopp i nyboligmarkedet, spesielt på Østlandet. I Oslo var det ikke salgsstart for et eneste nytt boligprosjekt i mars og april.

Dette gjør du med boligen hvis du har mistet jobben
Eiendomsmegler Nils Nordvik har ett krystallklart råd til deg som har blitt arbeidsledig.
01:06
Publisert:

Den lave igangsettelsen gjør at boligbyggingen vil falle fremover, noe som vil gå hardt utover bygg- og anleggsbransjen.

Gjentar advarsel

Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentene, har tidligere advart om at det vil bli oppsigelser i næringen i løpet av de nærmeste månedene.

Jæger gjentar nå denne advarselen:

– Det ligger an til 10 000 færre boliger det kommende året, og tilhørende tap av 34 000 årsverk. Dette støttes av siste konjunkturrapport fra Norges Bank som varsler fall i nyboligmarkedet, sier Jæger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.