Boligprisene i Oslo steg nominelt med 1,0 prosent i mai sammenlignet med måneden før, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Prisene i Oslo stiger dermed for femte måned på rad. I april steg boligprisene i hovedstaden med 2,4 prosent nominelt. I mai i fjor falt boligprisene i Oslo med 2,2 prosent.

Fortsatt negativ tolvmånedersvekst

Tolvmånedersveksten i Oslo er nå på minus 0,7 prosent, viser statistikken.

– I starten av året ble den nasjonale prisveksten drevet frem av den sterke prisutviklingen i Oslo. Nå er det en sterkere trend i større deler av landet. Vi forventer likevel at denne utviklingen vil endre seg i månedene som kommer. Det store utbudet av bruktboliger til salgs gjør at vi venter en noe mer moderat prisutvikling fremover, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

I mai var det Asker og Bærum som hadde den sterkeste prisveksten. Der økte prisene med 1,8 prosent. Den svakeste prisveksten var i Trondheim, der prisene økte med 0,5 prosent sammenlignet med måneden før.

Kortere formidlingstid

Gjennomsnittlig formidlingstid for en bolig i Oslo i mai var 24 dager. I Norge som helhet tok det 41 dager i gjennomsnitt å selge en bolig i mai. I april tok det i gjennomsnitt 29 dager å selge en bolig i Oslo.

I Oslo er gjennomsnittlig kvadratmeter pris nå 68.261 kroner. Til sammenligning var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på en bolig i Oslo 72.208 kroner i mai i fjor. (Vilkår)

Her kjører DN Jaguar I-Pace
Jaguars første elbil er ikke bare en elegant bil, den byr også på allsidige egenskaper.
01:49
Publisert: