Onsdag klokken 11 legger Eiendom Norge frem boligprisstatistikken for februar.

– I januar steg boligprisene sesongjustert med hele 0,9 prosent, og mandagens Obos-tall indikerer at prisveksten også ble solid i februar, skriver analytiker Dane Cekov i Nordea Markets i sin morgenrapport.

Cekov venter likevel moderat en utvikling fremover.

– Fremover venter vi en mer beskjeden prisoppgang i boligmarkedet, skriver Cekov.

DNB Markets venter at Eiendom Norges tall vil vise at de sesongkorrigerte prisene steg 0,2 prosent i februar.

Solide Obos-tall

Tidligere denne uken meldte Obos tall for sine boliger i Oslo, hvor prisøkningen var på 1,9 prosent.

– Boligmarkedet har vært godt balansert gjennom store deler av 2018 og 2019. Vi har tro på at dette vil fortsette også i år. Vi anslår fremdeles at prisveksten i år blir på rundt fem prosent i Oslo og 3,5 prosent på landsbasis, sa sjeføkonom i Obos Sissel Monsvold i en pressemelding.

Ingen Korona-smitte på boligmarkedet

Mens Korona-frykten har bidratt til børsuro, virker det foreløpig ikke som om boligmarkedet har fått samme effekt.

Sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets tror ikke Korona-epidemien vil føre til store utslag i boligmarkedet fremover heller.

– Det er ikke boligmarkedet man tenker mest på i en slik situasjon, sa sjefstrateg Erik Bruce til DN.

Bankene kutter fastrenten

Bankene har derimot kuttet fastrenten for boliglån på grunn av korona-uroen. Storebrands fastrente er nå lavere enn den flytende, og ligger på 2,59 prosent med 10 og 20 års binding.

– Utviklingen siden vårt forrige rentekutt i februar, med fallende lange markedsrenter, har fortsatt. Dette er blant annet knyttet til børsuroen i kjølvannet av nyhetene om koronaviruset, sa Heidi Skaaret i en pressemelding fra Storebrand. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.