Boligprisene steg nominelt med 0,9 prosent i februar sammenlignet med måneden før.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene 0,5 prosent.

Det viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i februar hadde Bodø m/Fauske med oppgang på 1,5 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger m/omegn med en nedgang på 1,0 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Oslo med 6,0 prosent, mens Stavanger m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med uendrede priser.

– I februar har det vært en oppgang i de sesongkorrigerte prisene i alle områder med unntak av Kristiansand og Stavanger m/omegn. De nominelle prisene er de nå nasjonalt på det høyest nivået siden målingene startet, og det er også prisene i Oslo som har hatt en sterk oppgang i årets første måneder. Indeksen i Oslo er ved utgangen av februar høyere enn toppen i februar 2017, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Kilde: Eiendom Norge, Finn.no, Eiendomsverdi(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.