Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen har det siste halvannet året vært på en handletur av de sjeldne i det skandinaviske boligmarkedet. Samlet har han kjøpt eiendom for rundt 36 milliarder kroner i løpet av de siste 18 månedene. Det bringer de totale eiendomsverdiene i Tollefsens eiendomsimperium opp mot 75 milliarder kroner.

Tollefsens svenske eiendomsselskap, Heimstaden AB, melder fredag at selskapet gjør sin første investering i Tyskland. Selskapet har kjøpt et leilighetskompleks i Vest-Berlin for 66 millioner euro, eller nær 625 millioner norske kroner.

Leilighetskomplekset består av 484 leiligheter fordelt på ti bygninger. Totalt areal er på nær 28.000 kvadratmeter og eiendommen inkluderer 50 parkeringsplasser. Selgeren er en familiebedrift i Berlin, opplyser Heimstaden.

Planla inntoget lenge

Heimstaden opplyser at kjøpet kommer etter en periode med markedsstudier og analyser av potensielle kjøpsobjekter.

– Vi er glade for å ha gjort vårt første inntog i Tyskland og føler oss sikre på at investeringen i Berlin vil vise seg å være lønnsom, sier viseadministrerende direktør i Heimstaden, Magnus Nordholm, i en pressemelding.

– Eiendomspriser i Berlin opplever en jevn vekst fra ganske lave nivåer, noe som sammen med et stabilt leiemarked med lav ledighetsrate gir et godt grunnlag for lønnsomme investeringer, legger Nordholm til.

Tyskland har i tillegg til de baltiske landene vært nevnt som nye markeder der Tollefsen vurderer å gjøre investeringer.

Har syv milliarder i kontanter

Som , har kontantbeholdningen i Ivar Tollefsens norske toppselskap, Fredensborg as økt til rundt syv milliarder kroner i første halvår.

– Syv milliarder er ikke et langsiktig nivå på likviditetsreservene, så nye investeringer kommer sannsynligvis til å skje, sa Tollefsen den gang.

Med en liten økning i gjeldsgraden påpekte Tollefsen at Heimstaden lett kunne ha kjøpt eiendom for ytterligere 30 milliarder kroner.

Over de siste seks årene har Fredensborg as hatt et samlet resultat etter skatt på drøyt 11 milliarder kroner.(Vilkår)

Sirkuset brexit
Britiske EU-motstandere frykter at Storbritannia aldri kommer seg ut av EU.
01:25
Publisert: