I mars var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området på 59.734 kroner. Det er 1,8 prosent høyere enn i mars, ifølge en pressemelding fra boligbyggelaget Obos.

Kvadratmeterprisen er like fullt syv prosent lavere enn på samme tidspunkt i fjor.

Boligmarkedet i hovedstaden ble rammet hardt av økt usikkerhet i andre halvår 2017, men har vist en kraftig innhenting hittil i år. Så langt i 2018 har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 6,6 prosent.

– Ikke ta helt av

Prisøkningen på 1,8 prosent i april er ifølge Obos høyt sammenlignet med historisk snitt for denne måneden som ligger på 0,6 prosent fra 2014 til 2018.

– Tallene viser at den negative pristrenden definitivt er brutt, men vi oppfordrer boligkjøpere og boligselgere til å ikke ta helt av i forhold til budrunder og boligprisforventninger, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj i en pressemelding.

På landsbasis var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 52.697 kroner i april. Dette er 2,1 prosent høyere enn i mars, ifølge de ferske OBOS-tallene.

OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj oppfordrer boligkjøpere til å ikke ta helt av i budrundene
OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj oppfordrer boligkjøpere til å ikke ta helt av i budrundene (Foto: Øyvind Elvsborg)

Boligprisene på landsbasis har dermed steget 6,5 prosent hittil i år, men er fortsatt 6,6 prosent lavere enn i april 2017.

Steg 2,5 prosent i mars

Eiendom Norge legger frem sine boligpristall for april førstkommende fredag.

I forrige måned viste boligprisstatistikken til Eiendom Norge at Oslo-prisene steg med 2,5 prosent i mars.

NTB meldte onsdag morgen at flere meglertopper tror på mellom 1 og 1,5 prosents prisoppgang i Oslo for april.

– Jeg frykter egentlig at oppgangen vil bli enda sterkere, sa administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen da. (Vilkår)

Dette ser de store bedriftene etter hos gründere
Espen Wiik fra Orkla Ventures røper hva de store bedriftene ser etter i første møte med en startup.
02:04
Publisert: