Kjell Kristiansen kjøpte den 268 kvadratmeter store villaen med tilhørende tomt på over seks mål av XXL-gründer Øivind L. Tidemandsen i juni 2018.

Det er ukjent hva Kristiansen ga for eiendommen, men det er tatt pant på 27 millioner kroner i eiendommen.

Nå er eiendommen ute for salg med ny pris, for fjerde gang, med en prisantydning på 29,5 millioner kroner – 4,4 millioner kroner mindre enn da Kristiansen la den ut for salg for et år siden.

Kjøpt på blankoskjøte

Den ble kjøpt på et såkalt blankoskjøte, altså ble salget ikke tinglyst. Vanlige årsaker til å bruke et slikt skjøte er at kjøper skal selge boligen videre innen to år, eller ikke ønsker oppmerksomhet rundt kjøpet. Grunnen til at Kjell Kristiansen har kjøpt uten å tinglyse, er uklar.

Bare noen måneder etter at Kristiansen kjøpte boligen, ble den lagt ut for salg igjen. Prisantydningen var på 33,9 millioner.

Advokat Odd Kalsnes i Privatmegleren Aveny mener Kristiansen hadde tenkt å bo i villaen selv, men ønsker ikke å gå videre inn på hvorfor han valgte å selge igjen raskt.

Tidemandsen bodde heller aldri fast i villaen i de ni årene den var i hans eie.

Satt ned 300.000 kroner

I vinter ble boligannonsen tatt ned fra nettet. I april ble den lagt ut på nytt, da med en prisantydning på 29,8 millioner.

I slutten av juni ble prisen satt ned ytterligere 300.000.

– Det er for å få solgt den. Det har vært god interesse, men at boligen er fredet legger begrensninger. Eiendomsutviklere forsvinner med en gang, sier Kalsnes.

Villaen er bygget på 1880-tallet.

Villaen er bygget på 1800-tallet, og er derfor fredet. Avbildet detaljer i taket som er bevart.
Villaen er bygget på 1800-tallet, og er derfor fredet. Avbildet detaljer i taket som er bevart. (Foto: Privatmegleren Aveny)

– Boligen er knallfin. Hadde den ligget på Bygdøy hadde den gått for tre ganger så mye som dette selv om den var fredet, fortsetter Kalsnes.

Han påpeker at naboeiendommen, som også er fredet, nylig ble solgt for 58 millioner kroner.

– Så det er nok håp. Vi har hatt bud i nærheten to ganger, og vi har fått fem-seks henvendelser siden vi satt ned prisen siste gang, sier Kalsnes. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.