De nominelle boligprisene her til lands falt 1,1 prosent i mai, sammenlignet med april, viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Det er det største prisfallet i mai måned på 14 år. Vi må helt tilbake til mai i 2003 for å se et større fall. Den gang falt boligprisene med 1,34 prosent i hele landet i mai. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene ned 0,7 prosent i mai sammenlignet med måneden før.

Det er til dels store variasjoner i prisutviklingen på landsbasis. Bydelene Gründerløkka og Bjerke i Oslo var de to områdene med størst nedgang i mai, på 1,8 prosent. Dette er likevel blant områdene som har opplevd sterkest prisvekst det siste året. 

Størst oppgang var det i bydelene Eiganes og Våland i Stavanger, der prisveksten var på 1,3 prosent i mai fra måneden før. 

Under følger en oversikt over prisendringen siste måned og siste 12 måneder. 

Nedenfor kan du også se gjennomsnittlig kvadratmeterpriser for de samme områdene, samt omsetningshastighet. 

Prisendring

Kilde: Eiendom Norge

Prisnivå i mai

I beregningene av gjennomsnittlig kvadratmeterpris og medianpris brukes beregninger for siste seks måneder for å få tilstrekkelig stort nok datagrunnlag. 

Kilde: Eiendom Norge

Gjennomsnittlig formidlingstid i mai

Kilde: Eiendom Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.