Hittil i år ligger salget åtte prosent under fjoråret. Det er leiligheter og eneboliger som trekker ned og er henholdsvis 18 prosent og ni prosent under fjoråret. 

Det er imidlertid solgt 27 prosent flere småhus hittil i år enn samme tid i fjor. 

– Boligsalget holder seg fortsatt på et høyt nivå. Det er solgt 34 851 boliger de siste 12 månedene, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. 

Igangsettingen har økt de siste 12 månedene

I april måned ble det solgt 32 prosent færre boliger enn april i fjor. Det var også en nedgang på 27 prosent i igangsetting av boliger, sammenlignet med samme måned i 2016.

De svake tallene skyldes ifølge Jæger den sene påsken.

– Grunnen til nedgangen i salg og igangsettingen er at påsken i år var i april, sier Jæger.

Igangsettingen av nye boliger de siste 12 månedene er ti prosent høyere enn den var de foregående 12 månedene. Igangsettingen av eneboliger ligger to prosent under, mens igangsettingen av småhus og leiligheter ligger henholdsvis 25 prosent og 12 prosent over.

De siste 12 månedene er det igangsatt 32.439 boliger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her overvåker NSM løsepengeviruset "WannaCry"
Det har ikke vært noen ny bølge med maskiner som er infisert av løsepengeviruset "WannaCry" mandag. Det forteller NSM som mandag åpnet dørene til sitt operasjonssenter i Oslo. De siste dagene har viruset spredt seg til minst 150 land.
01:19
Publisert: