Det er båtimportør Christin Svartskuren Sundal som eier luksuseiendommen på 3195 kvadratmeter med 70 meter lang privat strandlinje utenfor Tønsberg.

Hun betalte totalt 48 millioner kroner for eiendommen i 2007 og har bodd der sammen med ektemannen Trond Sundal.

– Nå har vi fire voksne barn som ikke bor hjemme lenger, vi har et sted i Spania som vi liker å benytte og en hytte på fjellet. En så stor og flott villa fortjener å bli brukt mer, sier Christin Svartskuren Sundal til DN.

Hun forteller at ekteparet reiser mye i forbindelse med jobb og at de tror at tidspunktet er riktig i markedet.

– I tillegg har vi funnet et sted vi veldig gjerne vil ha. Det er mange ting som klaffet samtidig, sier hun.

Tønsbergs Blad omtalte salgsplanene for eiendommen først søndag.

Nettside

Nå skal eiendommen igjen ut for salg, men ikke for hvem som helst: Ifølge en annonse i DN og på en egen nettside dedikert til boligsalget, lifebythesea.no, kommer kun seriøse henvendelser til å bli besvart, og det åpnes kun for privatvisninger.

«Luxurious living. Seaside front view», heter det på nettsiden.

Eierne har gjort en rekke utbedringer de siste årene.
Eierne har gjort en rekke utbedringer de siste årene. (Foto: Breakfast)

Oppgjørsansvarlig for boligen er advokatfirmaet Tenden.

Paret har ikke valgt å knytte seg til én megler.

– Vi har valgt å gjøre noe helt spesielt og annerledes for å skape oppmerksomhet rundt boligen. I tillegg synes vi det er vanskelig å binde oss til én megler. Men den megleren som har en mulig interessent, er vi selvfølgelig åpne for å snakke med. Likevel synes vi dette er en så spesiell bolig at flere må få lov til å delta, sier Sundal.

Hun påpeker at boligen også markedsføres i utlandet, noe som gjør det vanskelig å knytte seg til en norsk megler. Derfor har de laget nettsiden, sammen med reklamebyrået Breakfast fra Tønsberg.

– Vi ville gjøre noe gøy og har fått tilbakemeldinger fra meglere som synes det vi har fått til er utrolig spennende.

Ingen boplikt

I annonsen opplyses det at 30 prosent skal benyttes som næringsareal i henhold til krav i reguleringsplanen for området.

«Næringsdel kan være hjemmekontor, lager, boder og garasje. Ingen boplikt!», heter det i annonsen.

Boligen markedsføres uten bilder av interiøret.

– Dere har valgt ikke å vise frem interiøret?

– Nei, og det er det gode grunner for. Av respekt for den fremtidige eieren ønsker vi ikke å brette det ut offentlig. Vi satte veldig pris på det da vi kjøpte boligen. Interessenter skal selvfølgelig få se boligen, men vi har valgt å kun ha lukkede visninger, sier Sundal.

Paret var forhandler av det populære båtmerket Fairline inntil 2008. På nettsidene til Sundal Yacht heter det at de sa opp agenturet på Fairline grunnet «endringer i markedet» og fordi de ville «bli mer fristilte som båtmegler og servicepartner».

Siden den gang har de to vært investorer, mens Trond Sundal fortsatt båtvirksomheten gjennom selskapet Sundal Yacht as, som har forretningsadresse på Kalvetangen.

Høy prisklasse

Sundal sier at de ikke har noe hastverk med å selge boligen, ettersom parets nye bolig fortsatt er under oppføring.

Paret har nylig fått en takst på boligen, men ikke landet på prisantydning.

Den kommer til å bli vesentlig høyere enn kjøpesummen på 48 millioner kroner.

– Det er en høy prisklasse, det er markedet som bestemmer. Men vi har gjort vesentlige oppgraderinger og moderniseringer av eiendommen siden vi kjøpte den. Det gjør at summen vi kjøpte eiendommen for ikke er relevant, sier hun.

– Snakker vi et tresifret millionbeløp?

– Nei da, det tror vi ikke, men det er markedet som bestemmer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik ser tomten ut ovenfra.
Slik ser tomten ut ovenfra. (Foto: Breakfast)
– Vår topp «rainmaker» er kvinne
Sveriges ledende forretningsadvokatfirma Vinge har klart noe de største norske advokatbyråene ikke har fått til.
02:30
Publisert: