I desember i fjor ble det kjent at investor Christian Saure (53) hadde solgt luksusboligen på Snarøya i Bærum. Salgssummen ble anslått til over 100 millioner kroner da meglerhuset Sem & Johnsen, som bisto Saure med salget, hadde tatt pant i eiendommen på 132 millioner.

Et helt år senere er luksuseiendommen tinglyst. Der kommer det frem at det er eiendomsinvestor Christian Bøckman Tunold og kona Camilla Tunold som i fjor sikret seg det som trolig er fjorårets dyreste kjøp.

Eiendommen, som ligger i sjøkanten på Snarøya i Bærum, gikk for 110 millioner kroner. I januar i år tok både Christer og Camilla Tunold pant i eiendommen for 11 millioner kroner. Pantet ble slettet da salget ble tinglyst. I dag er eiendommen pantsatt for totalt 130 millioner kroner og ekteparet Tunold står oppført med en halvdel hver av eiendommen.

Finansavisen omtalte transaksjonen først.

Satset på eiendom

Christer Bøckman Tunold eier flere eiendomsselskaper. Hans heleide eiendomsselskap Apache hadde i 2021 et resultat før skatt på 28 millioner kroner. Selskapet sto også oppført med eiendeler på 95 millioner kroner.

Gjennom Apache eier han også blant annet Drammen Fjordpark og Xania Eiendom. Selskapet eide tidligere også Elite klinikken i Sandvika. Både Christer og Camilla Tunold sto i fjor oppført med 0 i inntekt og formue.

Tunold ønsker ikke å kommentere boligkjøpet til DN.

– Ellers takk. Fokus på næringslivet hadde vært flott, skriver han i en sms til DN.

Eiendommen i Strømstangveien på Snarøya i Bærum.
Eiendommen i Strømstangveien på Snarøya i Bærum. (Foto: Gunnar Lier)

Kvitter seg med prosjekt

Sammen med kona Anette Skotner kjøpte investor Christian Saure den ubebygde tomten i sjøkanten på Snarøya for 19,2 millioner kroner i 2012. Ifølge tinglysningen sto Saure oppført med eierandel på 92,5 prosent.

Saure og Skotner bygget senere en stor funkisbolig på tomten med en bygningsmasse på 750 kvadratmeter. Boligen med egen utleiedel, heis, svømmebasseng og brygge ble ferdigstilt i 2014. Det er ukjent hva det har kostet å utvikle eiendommen, men Saure sitter trolig igjen med en god gevinst etter handelen.

Tidligere aksjemegler og eiendomsinvestor Christian Saure (53) har investert i en rekke eksklusive boligprosjekter de seneste årene.
Tidligere aksjemegler og eiendomsinvestor Christian Saure (53) har investert i en rekke eksklusive boligprosjekter de seneste årene. (Foto: Trond Reidar Teigen/ NTB)

Den tidligere aksjemegleren Saure kjøpte i fjor høst det omstridte byggeprosjektet som lenge gikk under navnet «Hillside House» i Kristinelundveien på Frogner i Oslo.

Den gang uttalte investoren at planen var å ferdigstille prosjektet, som har en konfliktfylt fortid og ble påbegynt allerede i 2012.

«Hillside House» i Kristinelundveien på Frogner er fortsatt ikke ferdigstilt flere år etter at det ble påbegynt.
«Hillside House» i Kristinelundveien på Frogner er fortsatt ikke ferdigstilt flere år etter at det ble påbegynt. (Foto: Gunnar Lier)

I oktober skrev DN at Saure ville kvitte seg med byggeprosjektet som har en verditakst på 97 millioner kroner. DN har tidligere skrevet at det har kommet flere potensielle interessenter på banen, men etter det DN erfarer har «Hillside House» fortsatt ikke blitt solgt. Huset er tidligere anslått å ha en verdi opp mot 150 millioner kroner når det er ferdigstilt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.