I fjor kjøpte golfesset Suzann Pettersen en bolig til 19 millioner kroner ved Holmenkollen i Oslo sammen med ektemann og tidligere alpinist Christian Ringvold.

Før jul søkte ekteparet om å rive boligen til fordel for en ny enebolig i to etasjer. Til sammen vil et nytt bolighus, dobbel garasje, utvendige trapper og lysgraver spres over et areal på 329,5 kvadratmeter, ifølge søknaden til Plan- og bygningsetaten. Det vil også bli innredet en hybel tilknyttet eneboligen i kjeller.

Tomten har et areal på 1233 kvadratmeter.

«New England-stilen»

«Arkitekturen er inspirert av «New England-stilen», med mange eksempler og influenser i nærområdet og i området for øvrig. (Viser f.eks. til noen av Arkitekt Arnstein Arnebergs flotte villaer som tok utgangspunkt i nordisk renessanse og barokk)», skriver arkitektfirmaet i søknadspapirene.

Suzann Pettersens nye bolig vil passe godt inn i boligstrøket, skriver arkitektene i byggesøknaden.
Suzann Pettersens nye bolig vil passe godt inn i boligstrøket, skriver arkitektene i byggesøknaden. (Foto: Faksimile: Oslo kommune/AD Arkitekter)

Suzann Pettersen har tidligere hatt base i Orlando i USA. Etter å ha blitt mor i august, uttalte 37-åringen at hun ikke visste om hun kommer til å satse videre på golfkarrieren.

– For å si det sånn, jeg gidder ikke å komme tilbake halvveis. Hvis jeg skal satse igjen, så er det fordi jeg skal være bedre enn noen gang. Jeg er perfeksjonist, og kan ikke gjøre dette halvveis, sa hun til VG.

Samme avis anslo i 2015 at Pettersen hadde spilt inn over 100 millioner kroner i premiepenger i løpet av golfkarrieren.

God tone med trump

Pettersen har også snakket om sin gode tone med USAs president Donald Trump, som er en stor golfentusiast, og hvordan hun fikk kritikk etter å ha gratulert ham med valgseieren i 2016.

I januar i fjor sa hun at Trump ikke har forandret seg det aller minste etter at han ble statsleder og erkjenner at andre nok kan oppleve ham annerledes enn hva hun selv gjør.

– Jeg er ikke så hårsår på sånne ting. Han har sikkert sagt ting som kan være sårende for mange, men jeg tar alt han sier med en klype salt. Jeg vet hvor det kommer fra, sier hun til VG.

Dagens Næringsliv har ikke fått kontakt Pettersen, men ektemannen sier de ikke ønsker å kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fire sparetips som hindrer kontoen å gå tom
02:27
Publisert: