Skuespiller Aksel Hennie har gitt 27,3 millioner kroner for eiendommen Villa Solfeng i Solveien på Nordstrand i Oslo, melder E24.

Villaen er solgt av eiendomsinvestor Kjell Kristiansen, som har eid en rekke høyt prisede villaer i Oslo og har stått bak mange raske transaksjoner de siste årene.

Kristiansen ble i april i år omtalt i en DN-dokumentar som «verdens beste prutemann» og har ifølge ligningen bare 15.000 kroner i formue. Han hadde null kroner i inntekt og 15.000 kroner i formue 2019.

Del av tvist om Frogner-bolig

Villa Solfeng på Nordstrand ble kjøpt av Kristiansen for 15 millioner kroner i 2016.

Villaen har vært involvert i en tvist om en annen villa på Frogner i Oslo som ble omtalt i DN-dokumentaren tidligere i år. Kristiansen har tidligere saksøkt eieren av en villa på Frogner i Oslo for å få kjøpe den for 43 millioner kroner.

Eieren mente det ikke ble lagt frem tilfredsstillende finansieringsplan innen fristen den 12. august 2020, men utover høsten i fjor gjorde Kristiansen gjentatte forsøk på å dokumentere sin finansieringsevne, blant annet ved salg av villaen på Nordstrand, som Hennie nå har kjøpt. I eiendomsregisteret er Kristiansens mor og stefar oppført som eiere av huset i Solveien.

Partene møttes i retten i slutten av juni, men Kristiansens krav førte ikke frem. Han må samtidig betale villaeieren 360.000 kroner i sakskostnader.

Prisen senket to millioner

Villa Solfeng ble allerede i fjor lagt ut for salg med prisantydning på 29,5 millioner kroner. Senere har boligen vært til salgs med prisantydning for 27,5 millioner kroner. Den er på 357 kvadratmeter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.