Obos-prisene i hovedstaden falt 0,6 prosent fra februar til mars, som er en svakere utvikling for Obos-boliger i mars enn normalt.

– Likevel var det ikke uventet med en korreksjon, etter at prisene gikk opp 8,7 prosent de to første månedene i år, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

De tolv siste månedene har Oslo-prisene steget 3,1 prosent.

På landsbasis falt prisene 0,2 prosent i mars, mens de er fire prosent opp de tolv siste månedene.

  • Obos solgte i mars 196 nye boliger i Norge, en økning på 26 prosent fra måneden før.
  • Kvadratmeterprisen for brukte Obos-boliger var i mars 78.373 kroner i Oslo-området og på landsbasis 67.539 kroner.
  • Obos-prisene i Oslo har økt med i gjennomsnitt 1,3 prosent i mars i perioden 2004–2021.

OBOS-statistikken dekker rundt 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo.

Svakere prisvekst fremover

Sissel Monsvold, sjeføkonom i Obos.
Sissel Monsvold, sjeføkonom i Obos. (Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen)

– Vi forventer at økte utlånsrenter vil dempe boligprisveksten fremover. Flere boliger til salgs etter hvert som flaskehalsene på tilbudssiden blir mindre og vårslippet kommer, vil også redusere prispresset, sier Monsvold.

Hun peker på at et godt arbeidsmarked, med høy sysselsettingsvekst og reallønnsvekst, trekker i motsatt retning.

– Det ser foreløpig ikke ut til at den tragiske krigen i Ukraina, prisvekst og varsler om høyere renter har skapt særlig usikkerhet blant boligkjøperne. Det har trolig sammenheng med at det sterke arbeidsmarkedet bidrar til at kjøperne føler høy grad av jobbtrygghet, sier Monsvold.

Hans Anders Skjølberg, administrerende direktør i Obos Eiendomsmeglere, mener prisutviklingen i mars ble som ventet.

– Det har vært god oppdragsinngang i starten av året, og meglerne våre solgte da også flere boliger enn i mars 2021. Det økte volumet har medført en utflating av prisene, naturlig nok. Tilbud og etterspørsel er nå i bedre balanse og boligmarkedet fungerer godt tross de utfordringer verden fortsatt står i, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.