«Delbetaling med nyere hytte sentralt på Geilo kan vurderes», står det nå i salgsannonsen for Europris-arving Dag Høilis ferieeiendom på Sørlandet.

– Det er lagt inn som en mulighet fra selgers side – da han ville vurdert dette som interessant, sier eiendomsmegler Gustav Sædberg.

Han overtok salget av eiendommen da Europris-arving Dag Høili rullet ut fjerde forsøk på å finne en kjøper til prakteiendommen Kampedalen med boplikt i Ulvøysund i Lillesand kommune.

Da hadde Europris-arvingen forsøkt seg i markedet siden 2015. Første gang var taksten på 44 millioner kroner og prisantydningen 40 millioner. Prisen ble så satt ned til 36 millioner kroner året etter – og til 29,8 millioner kroner i fjor.

DN meldte at prisen endte én krone under 30 millioner.

Men slik gikk det altså likevel ikke.

– Salget strandet på manglende finansiering, sa Sædberg til DN i juni.

Ingen bud

– Det er ikke gitt noen konkrete føringer på hva slags hytte han ønsker på Geilo. Det må jo vurderes hvis det kommer opp noen interessenter som har noe slikt som er aktuelle for Kampedalen, sier Sædberg.

På sms opplyser Høili til Dagens Næringsliv at han kunne tenkt seg noe på fjellet i prisklassen 10-15 millioner kroner.

Megleren oppgir at de har hatt visninger i på Blindleia-eiendommen i sommer.

– Men hittil er det ikke kommet noen bud på eiendommen. Vi er fremdeles i dialog med interessenter her, sier Sædberg.

Høili kjøpte eiendommen for 17,5 millioner kroner i 2012 – også da med Sædberg som megler.

Siden har Høili gjennomført en omfattende totalrenovering både innen- og utendørs.

Eiendommen på 12,6 mål omfatter bruttoareal på hele 551 kvadratmeter i hovedhus og sjøbod.

Tungsolgt privatbolig på Nesøya

Høili sliter også med å selge den luksuriøse strandeiendommen i Sundveien på Nesøya i Asker. Eiendommen med et hus på 500 kvadratmeter ble først lagt ut til salg for vel to år siden, for 66 millioner kroner. Senere er prisen senket i to omganger, til 60 og 58 millioner kroner. I juni ble eiendommen lagt ut for salg på ny, med ny megler, til 50 millioner kroner.

Høili kjøpte den halvannet mål store eiendommen for 45 millioner kroner i 2012 fra søsteren Maria Høili, og den skal siden ha blitt oppgradert for flere millioner kroner.

I tillegg selger Høili eiendommen i Marbella.

I 2017 tapte Høilis investeringsselskaper 25 millioner kroner. Investeringsselskapet Dagsander Invest as fikk i 2017 et resultat før skatt på minus 25 millioner kroner. Hovedårsaken til det negative resultatet skyldes nedskrivninger av finansielle eiendeler på 24,6 millioner kroner.

Han eier i hovedsak et eiendomsselskap, et holdingselskap og en bilforretning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.