Det ligger ingen hus på adressen Melkeveien 15, en utsiktstomt som troner høyt over Oslo i et av byens mest populære strøk, Vettakollen. Men nå er eiendommen solgt, for friske 32 millioner kroner. Selgeren er eiendomsinvestor Torstein Tvenge, og kjøperen er investor og porteføljeforvalter Jan Petter Sissener.

– Vi har sannsynligvis betalt mer enn en utvikler ville betalt. Vi er ikke drevet av å skulle tjene penger, men av et sterkt ønske om å bo akkurat der, sier Sissener til DN.

Han forteller at han og kona har barn, og ikke minst barnebarn, i umiddelbar nærhet.

– Det er livets dessert, og å få være i nærheten er verdt mye, sier Sissener, som nå bor i Ryghs Vei, rundt fire kilometer lenger vest.

Investor og porteføljeforvalter Jan Petter Sissener har jaktet på tomten i nærmere to år og har en drøm om leiligheten han og kona skal bo i der.  
Investor og porteføljeforvalter Jan Petter Sissener har jaktet på tomten i nærmere to år og har en drøm om leiligheten han og kona skal bo i der.   (Foto: Fredrik Bjerknes)

«Alle» har sett på tomten

Tomten står oppført med et areal på 2,8 mål, og har lenge stått ubebygd.

– Jeg vet ikke helt hvor lenge jeg har eid den, kanskje 20 år, sier Torstein Tvenge, som viser til «kjøperen» for kommentar om hva tomten skal brukes til.

Torstein Tvenge er litt usikker på hvor lenge han har eid tomten som nå er solgt for 32 millioner kroner, men tror det er en del over 20 år. 
Torstein Tvenge er litt usikker på hvor lenge han har eid tomten som nå er solgt for 32 millioner kroner, men tror det er en del over 20 år.  (Foto: Mikaela Berg)

Med sitt store areal og flotte beliggenhet er tomten svært attraktiv for utbyggere.

– Jeg tror ingen i Norge som driver med eiendomsutvikling, ikke har sett på den tomten, sier Sissener.

Han røper at han har hatt lyst til å kjøpe tomten i halvannet til to års tid, og at det helt klart var han som tok initiativ til handelen, ikke Tvenge. 

– Jeg tror han har sittet på tomten i 25–26 år. Han er en kremmer og vet å sette pris på ting, og nå fant han en kjøper, sier Sissener muntert. 

Han forteller at han kjenner Tvenge og har hatt både uformelle og mer seriøse samtaler om kjøp. Nå er han svært fornøyd med å ha «konkludert og betalt». 

– Det er et fantastisk område – nær Nordmarka. Noen vil si det er for høyt oppe, jeg synes det er strålende, sier Sissener. 

Plass til flere(Vilkår)

– Hva er planen for tomten? 
 – Ja, nå vet vi ikke hva vi får lov til, men drømmen er å få bygge noen leiligheter og bo der selv, sier Sissener. 
 – Dere skal ikke ha alt selv?
– Nei, det er litt for stort, sier han.

Han vil ikke gå inn på detaljer, men planen er altså å bygge flere boligenheter, og selge noen.

– Det er en god pris for selger, men også for oss. Det er en markedsmessig pris, uten at jeg tror jeg kommer til å tjene penger på det, sier Sissener.

Nå er de her snart: Selvkjørende busser klare for norske veier
De selvkjørende bussene er her allerede. Fra nyttår blir det også lov å sette dem i drift.
01:41
Publisert: