– Objektet er såpass spesielt at jeg ikke tror det vil legge en demper på salget.

Det sier eiendomsmegler Frode Bergheim Koppergård i Nordvik om beliggenheten til den 232 kvadratmeter store eiendommen ved Akerselva.

Hele annenetasjen i det gamle fabrikklokalet er til salgs. I underetasjen holder karaokebaren Syng til.

Spesiell beliggenhet

Koppergård har solgt to andre objekter i samme bygg – en til 12,7 millioner for to år siden, og en til 13 millioner i fjor.

– Men de var mindre og hadde dårligere standard. Jeg tror vi treffer godt på pris der vi har lagt oss nå, sier eiendomsmegleren.

Karaokenaboen har ikke vært et problem da han solgte disse eiendommene, ifølge Koppergård.

– Det er en veldig spesiell beliggenhet – det finnes ikke noe tilsvarende. Det er et gammelt fabrikklokale med utsikt over elvebredden som gir et New York-preg.

Kan brukes som bolig

Det er arkitekt Reiulf Ramstad og daglig leder Kristin Stokke Ramstad i Reiulf Ramstad Arkitekter som selger eiendommen gjennom sitt eiendomsselskap Rdr Eiendom.

Frode Bergheim Koppergård i Nordvik. Eiendomsmegler Frode Bergheim Koppergård i Nordvik.
Frode Bergheim Koppergård i Nordvik. Eiendomsmegler Frode Bergheim Koppergård i Nordvik. (Foto: Nordvik)

Den er tidligere brukt som arkitektkontor, men leies i dag ut som næringslokale.

Sameiet har nå godkjent bruksendring på næringseiendommen. Hvis man får ordnet det slik at bygget oppfyller krav til rømningsveier, varig opphold og lignende, kan eiendommen brukes som bolig.

Eiendom brukes den som kontorlokale, men bruksendring til bolig er tillatt. Arkitektene som selger eiendommen har selv tegnet forslag på tre leiligheter til rammetillatelsen som blir utarbeidet.
Eiendom brukes den som kontorlokale, men bruksendring til bolig er tillatt. Arkitektene som selger eiendommen har selv tegnet forslag på tre leiligheter til rammetillatelsen som blir utarbeidet. (Foto: Stian Frøysang/Stianfoto.com/Nordvik)

Interessen har vært stor for eiendommen også før den ble lagt ut for salg.

– Vi har fått henvendelser både fra folk som vil fortsette å bruke det som næringslokale, og fra folk som bare vil bruke det som bolig, sier Koppergård. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.