De siste to månedene har det blitt solgt 2.142 nye boliger. Det er 3 prosent færre enn forrige tomånedersperiode, og 18 prosent færre enn samme periode i fjor.

Det svake salget tyder på at det blir nedgang i byggeaktiviteten fremover.

Det viser siste utgave av rapporten Econ Nye Boliger, publisert tirsdag.

Rapporten lages av Samfunnsøkonomisk analyse, og kommer annenhver måned. Den gir oversikt over pris- og salgsutviklingen i nyboligprosjekter.

Solgt mest i Buskerud

Det ble solgt flest nye boliger i Buskerud. Der var den såkalte salgstakten, antall solgte boliger som andel av totalt antall boliger i registrerte prosjekter, på 24 prosent.

Færrest boliger ble det solgt i Sogn og Fjordane, der salgstakten var på seks prosent.

Salget på Østlandet utgjorde 15 prosent av boligene som var til salgs.

Statistikken omfatter 41.805 boliger fordelt på 1.545 prosjekter. I februar var 14.687 av disse boligene usolgte. Beholdningen av usolgte boliger har falt med snaut 100 boliger siden desember i fjor.

Dyrest i Oslo

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på alle boligene i statistikken er 52.200 kroner. Oslo troner som sedvanlig høyest med 79.700 kroner, etterfulgt av Stavanger med 57.700 kroner. I Tromsø, Bergen og Trondheim lå prisene mellom 54.000 og 57.000 kroner.

I midten av februar viste tall fra Boligprodusentenes Forening at nyboligsalget i Norge falt for tiende måned på rad i januar.

– Januar ble en svært dårlig måned både når det gjelder salg og igangsetting av nye boliger, sa Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening da.(Vilkår)

Donald Trump foreslår at lærerne skal utstyres med våpen
Flere av de pårørende og overlevende etter skolemassakeren på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida var tilstede i Det hvite hus da USAs president Donald Trump kom med forlag om at lærerene burde utstyres med våpen.
01:44
Publisert: