Norges største boligutbygger har så langt solgt 40 prosent færre boliger hittil i år enn til samme tid i fjor. På en normal uke selger Obos omtrent 50 boliger. Etter virusutbruddet har det tallet falt til 30, skriver Klassekampen.

Stor usikkerhet om fremtiden har ført til et dropp i nyboligmarkedet. Som følge av det har Obos utsatt to store byggeprosjekter på Østlandet med 150 boliger på ubestemt tid.

– Vi snakker milliarder i omsetningstap om denne trenden fortsetter. Verst tenkelige scenario er at 1.000 boliger blir utsatt, som tilsvarer 3.500 arbeidsplasser, sier Obos-sjef Daniel Siraj.

Obos har 1.700 ansatte i Norge og 900 i Sverige, men gjennom sine produksjoner sysselsetter de cirka 10.000 mennesker i året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.