Koronakrisen påvirket i liten grad Obos-markedet i april, skriver byggeboliglaget Obos i en pressemelding. I Oslo var prisene for brukte boliger uendret. På landsbasis var det en liten prisoppgang fra mars til april på 0,3 prosent.

– Utviklingen tyder på at boligprisene holder seg bra til tross for den ekstraordinære situasjonen vi er i. Aktiviteten har også holdt seg oppe, til tross for strenge smitteverntiltak, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

– Vi er i en usikker tid

På landsbasis var kvadratmeterprisen på 56.500 kroner i april. Det er 2,6 prosent høyere enn i april i fjor.

Også aktiviteten holdt seg godt oppe i april. I Oslo ble det omsatt 432 boliger forrige måned, mot 442 boliger i april i fjor.

Usikkerheten er imidlertid stor, ifølge Monsvold i Obos.

– Vi er i en usikker tid. Utviklingen avhenger av hvor høy arbeidsledigheten blir framover. Økt ledighet kan føre til at en del husholdninger føler seg usikre og får behov for å ha en større økonomisk buffer. Sammen med utsikter til svakere lønnsvekst, vil dette gjøre at etterspørselen etter boliger blir lavere enn vi regnet med før 12. mars, sier hun.

I motsatt retning trekker rentenedgang og økt fleksibilitet i boliglånsforskriften, påpeker sjeføknomen.

– De fleste husholdningene vil tross alt beholde inntekten og attpåtil få reduserte lånerenter. Flere vil kanskje vente med å selge bruktboligen. Det vil være med på å begrense et fall i boligprisene, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.