Villaen ligger i Løchenveien, nesten helt innerst i Langviksbukta på Bygdøy i Oslo. XXL-gründer Øivind Tidemandsen bygget huset i 2004 sammen med sin daværende kone May Liss Tidemandsen – fire år etter at han startet sportskjeden som har gjort han til en av Norges rikeste.

De siste årene har May Liss Tidemandsen bodd i huset sammen med parets to barn på 15 og 18 år. Tidemandsen har eid villaen med en avtale om at ekskonen skulle flytte ut når barna ble store.

– Det er et kjempestort hus. Altfor stort for bare én. Nå er barna blitt så store at de ikke går på skole på Bygdøy lenger. Det er heller ikke noe problem for dem å komme på besøk til meg på Blommenholm.

– Hvorfor var det uaktuelt for deg å flytte inn i det?

– Nå har jeg en veldig fin bolig som jeg har pusset opp, og trives veldig godt der, sier han.

Tidemandsen kjøpte sin nåværende bolig – en jugendvilla på Bjerkåsen – for 22,3 millioner kroner i 2011. Boligen på Bygdøy har derimot en langt høyere prisantydning på 70 millioner kroner.

Jegeren Tidemandsen

Villaen har et bruksareal på 890 kvadratmeter og kan skilte med en rekke fasiliteter som strandlinje, basseng, takhøyde i stuen på 5,6 meter, fire stuer, fem bad, fem soverom, hybel, «walk in»-garderobe med sjøutsikt, sigarstue, bibliotek, vinkjeller, garasje på 200 kvadratmeter, og jaktrom.

Tidemandsen er kjent som en ivrig jeger, og brukte rommet til å stille ut utstoppede dyr han selv har skutt.

– Jeg har jaktet litt i alle år, både i Norge, Canada og Afrika. Derfor har jeg skutt en del dyr og har den sære hobbyen at jeg samler på trofeer og stopper dem ut, sier han.

Styreleder og XXL-gründer Øivind Tidemandsen har overtatt den daglige ledelsen i XXL etter at idrettskjedens svake tall det siste året.
Styreleder og XXL-gründer Øivind Tidemandsen har overtatt den daglige ledelsen i XXL etter at idrettskjedens svake tall det siste året. (Foto: Javad Parsa)

Også i sitt nye hjem på Blommenholm har han både bjørner, elger, og antiloper stilt ut på jaktrommet.

Villaen ble tegnet av den kjente arkitekten Lorentz Gedde-Dahl, som også står bak Terje Høilis gigantvilla i Fredrikstad på 3500 kvadratmeter.

– Bygdøy er et fantastisk flott sted, og det er ikke så ofte det kommer strandeiendommer for salg. Da vi kjøpte, sto det et gammelt hus på tomten. Vi bygget nytt og bodde der noen år. Så ble vi skilt og den ene måtte flytte ut. Siden vi hadde en 60/40 barnefordeling, var det naturlig at det ble meg, forteller Tidemandsen.

Lenge hadde Tidemandsen en egen bolig i P.T. Mallings vei der han bodde når ungene var på besøk, men denne ble solgt for 32,5 millioner kroner i 2017.

«Årets fineste bolig»

Ifølge ligningstallene for 2017 hadde XXL-gründeren en inntekt på 42 millioner kroner og en formue på 1,8 milliarder kroner. Han har foreløpig ikke bestemt seg for hva han skal gjøre med pengene fra salget på Bygdøy.

– Jeg har ikke noen spesielle planer for dem. Akkurat nå holder jeg på med en hytte i Langesund, men det er langt fra snakk om sånne summer, sier han.

Det er eiendomsmegler Kristian Karlsrud i Krogsveen som selger boligen for Tidemandsen. Etter planen skal den legges ut for salg i neste uke. Til tross for prisantydningen tror ikke Karlsrud det blir vanskelig å få solgt den.

Den har krembeliggenhet på Bygdøy med utsikt mot idylliske Langviksbukta. Det er ikke mange eiendommer med denne beliggenheten og strandlinje. Jeg tror dette kommer til å bli den fineste boligen man får kjøpt i år, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.