Holdingselskapet Selvaaggruppen eier fra før 29 prosent av utleieselskapet Utleiebolig as. Nå kjøper de resten av selskapet, og danner Selvaag Utleiebolig as.

Utleiebolig as leier ut 430 leiligheter i blant annet Oslo, Drammen og Jessheim. I tillegg er 410 leiligheter under bygging.

Hemmelig pris

Frederik Selvaag blir administrerende direktør i det nye utleieselskapet. Han mener utleiemarkedet trenger flere profesjonelle aktører.

Gunnar Frederik Selvaag.
Gunnar Frederik Selvaag. (Foto: Brian Cliff Olguin)

– Markedet er lite transparent. I et broket marked er det viktig med åpenhet, og at det finnes forutsigbare aktører. Det skaper trygghet, sier Selvaag.

Kjøpsprisen for selskapet vil Selvaag dog holde hemmelig.

– Hverken vi eller de andre partene ønsker å gå ut med prisen på transaksjonen, men porteføljen er totalt verdt tre milliarder, sier han.

Selvaaggruppen kjøper ut flere investeringsselskaper for å ta over Utleiebolig as. Enkelte av dem er eid av medlemmer av Selvaag-familien – som Cerina as, som eide 23,3 prosent, og Selvaag Realkapital, som eide 12,55 prosent.

Satser på nye leiligheter

Selvaaggruppen solgte utleieporteføljen sin etter finanskrisen i 2008, for å styrke balansen i selskapet og betale ned gjeld.

– Men vi har alltid hatt tro på utleiemarkedet. Nå har vi muligheten til å bygge opp porteføljen igjen og fylle et behov i markedet, sier Selvaag.

Porteføljen består av 2- og 4-romsleiligheter i nyere bygg.

– Slik boligmarkedet er i dag er det vanskelig for mange å komme inn, spesielt med økte krav til egenkapital. Vi vil tilby gode boliger til dem som ikke kan kjøpe seg inn i markedet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.