Den amerikanske eiendomsutvikleren Simon Koster sluttet i jobben som partner i JDS Developement Group sent i oktober, ifølge Bloomberg.

Simon Koster (t.v) sammen med Charlotte Koster og Tom Alaimo på en fest i JDS Developements skyskraper American Copper Building. Ifølge selskapet selv skal bygget være verdens største kopperkledde bygning.
Simon Koster (t.v) sammen med Charlotte Koster og Tom Alaimo på en fest i JDS Developements skyskraper American Copper Building. Ifølge selskapet selv skal bygget være verdens største kopperkledde bygning. (Foto: Sean Zanni/Paul Bruinooge/Patrick McMullan/Getty Images)

Selskapet står bak noen av de absolutt dyreste boligene på Manhattan i New York – blant annet «Manhattens tynneste skyskraper», boligblokken 111 West 57th Street i området kalt «milliardærrekken» – en noe fetere versjon av Oslos Barcode.

I Det fasjonable strøket finner man det som kjent for være New Yorks dyreste leilighet – gründeren bak datamaskinvareselskapet Dell, Michael Dell, kjøpte i 2015 de to øverste etasjene av bygget One57 for rundt en milliard kroner i 2015.

Slik ser det ut i den innglassede verandaen i 41. etasje i One57-bygget, som ligger i samme strøk som JDS Developements utbyggingsprosjekt. Her kjøpte Michael Dell New Yorks dyreste eiendom i 2015, til en pris på rundt én milliard norske kroner.
Slik ser det ut i den innglassede verandaen i 41. etasje i One57-bygget, som ligger i samme strøk som JDS Developements utbyggingsprosjekt. Her kjøpte Michael Dell New Yorks dyreste eiendom i 2015, til en pris på rundt én milliard norske kroner. (Foto: Jeenah Moon/Bloomberg)

En av toppleilighetene i JDS' blokk ligger ute til salgs for rundt 520 millioner kroner.

JDS står også bak byggeprosjekter som «Manhattens tynneste skyskraper» og «The American Copper Buildings», verdens største kopperkledde bygning.

The American Copper Buildings (tredje bygg til venstre) under bygging. Prosjektet består av to skyskapere med en «himmelbro» som knytter den sammen.
The American Copper Buildings (tredje bygg til venstre) under bygging. Prosjektet består av to skyskapere med en «himmelbro» som knytter den sammen. (Foto: Chris Goodney/Bloomberg)

Bytter beite

Nå skal luksusboligutbyggeren ut på et helt annet marked.

Koster er nå sjef for den selskapet the Collectives USA-satsing. The Collective holder til i London, og bygger ut rimelige bokollektiv-boliger. Leietagere leier møblerte rom med eget bad, hvor kjøkken og oppholdsrom er delt med andre leietagere.

– Det er et helt segment av befolkningen på boligmarkedet som har et veldig lite tilbud, sier Koster til Bloomberg, og påpeker at han ser store muligheter i å tilby boliger til dem som er stengt ute av luksusmarkedet.

Leier ut til 21.000 kroner i måneden

The Collective satser på at stigende boligpriser vil gjøre kollektivløsninger mer vanlig.

Selskapet åpnet sitt første tilbud i USA 1. november, i Long Island City i New York-bydelen Queens. Der kan leietagere bo maks 29 dager, og leieprisen for en måned ligger på 21.000 kroner. Gjennomsnittet for en månedsleie i området lå på 25.200 kroner i september.

Selskapet annonserte i oktober at de skulle forsøke å samle inn rundt 7 milliarder kroner til et fond som skal kjøpe og bygge ut boliger med kollektivløsninger i London.

Tomten til JDS Developements 111 West 57th Street, som i dag er under oppføring. Boligblokken omtales av selskapet som Manhattans tynneste skyskraper.
Tomten til JDS Developements 111 West 57th Street, som i dag er under oppføring. Boligblokken omtales av selskapet som Manhattans tynneste skyskraper. (Foto: Philip Lewis/Bloomberg)

Koster uttalte til Bloomberg at det trolig vil bli startet et lignende fond i USA.

– Inntektsskjevhet og mangel på rimelige boalternativer – vi snakker om disse tingene som det bare er slik det er i disse dager, men de er virkelig problemer og de blir verre, sa Koster til Bloomberg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.