Boligen i P.T. Mallings vei var opprinnelig et to etasjes trehus fra 1980, men ble revet og bygget opp igjen som et bygg på tre etasjer mellom 2011 og 2013. Øverst troner en takterrasse på 62 kvadratmeter, ifølge boligprospektet. Tomten er på 668 kvadratmeter.

P.T. Mallings vei er tidligere beskrevet som en av Oslos mest attraktive gater, og er langt fra en fremmed adresse for de øverste aktørene i næringslivsbransjen. I fjor ga seriegründer Odd Johnny Winge 70 millioner kroner for en 80-tallsvilla i samme nabolag, kort tid etter at han hadde kjøpt en mindre tomt rett i nærheten for 30 millioner. Investorene Bjørn Rune Gjelsten og Thor Johan Furuholmen er også å finne i området.

Fornøyd med prisen

Megler og daglig leder Kristian Karlsrud i Krogsveen sier det ikke har vært mye aktivitet på eiendommen.

– Huset har vært brukt som pendlerbolig, men brukes i praksis ikke lenger. Da synes selger at det er bedre at noen andre får gleden av det, sier Karlsrud.

Han spår få utfordringer med det kommende eierbyttet. Onsdag ble for øvrig den landsomfattende boligprisstatistikken for september frem, statistikk som viste nedgang i sesongkorrigerte boligprisene på landsbasis for femte måned på rad. For Oslos del viste tallene en nedgang på 0,9 prosent.

– I dette tilfellet snakker vi om et segment av boligkjøpere som ikke tenker nevneverdig på svingninger i boligprisene. Salg av boliger i det øvre prissegment går veldig bra om dagen, sier Karlsrud.

Sportsmilliardær

Øivind Tidemandsen kjøpte eiendommen for 12 millioner kroner i 2009. Han er toppsjef i Dolphin, som blant annet har eierandeler i Power, Home & Cottage og Skeidar. Tidemandsen grunnla også sportskjeden XXL i 2001, som ble børsnotert i 2014.

XXL-virksomheten gjorde ham til milliardær i skattelistene året etter, med en formue på 1,7 milliarder kroner. Det gjorde at han måtte betale 19 ganger mer skatt. Han har lenge jobbet sammen med sin yngre bror, som ble kjøpt ut av Dolphin i fjor.

Tidemandsen bekrefter at han selger boligen, samt at han nå bor fast på Blommenholm i Bærum. Han mener han ikke kommer til å sitte igjen med stor gevinst.

– Det koster å bygge hus, så dette er ikke et stort vinningsprosjekt for meg. Jeg får tilbake det jeg ga og kanskje litt til, sier han.(Vilkår)

Denne vaskebollen ble solgt for over 300 millioner kroner
Auksjonsrekord på Sotheby´s i Hong Kong.
00:30
Publisert: