Stig Bech, tidligere partner i Bahr, meldte tidligere denne måneden at han fra 1. januar blir toppsjef i eiendomsselskapet Solon Eiendom.

Nå går han også av som styreleder i Boligbygg. Det skjer etter eget ønske, ifølge Bech.

– Dette er et naturlig ønske knyttet til den nye jobben som leder av en stor privat boligaktør, skriver han i en epost til DN.

Bech ble satt inn som styreleder 23. oktober i fjor, ti dager etter publiseringen av DNs dokumentar om Boligbygg-saken. Bech ble satt inn for å lede det kommunale foretaket gjennom en omfattende granskning.

Da granskningsrapporten bestilt av kommunen ble lagt frem i september, var konklusjonen blant annet at foretaket hadde betalt over 100 millioner kroner i overpris for leiligheter i Oslo.

- Bech har gjort en svært god jobb som styreleder i en krevende tid. Marchand har sittet som nestleder i samme periode, og jeg er glad for at hun nå går inn som styrets leder, sier Kjetil Lund, (Ap), byråd for næring og eierskap, ifølge en pressemelding fra kommunen.

Nestleder i styret, Gisele Marchand, går inn som styreleder. Hun har tidligere vært administrerende direktør i Statens Pensjonskasse, Eksportfinans og advokatfirmaet Haavind.

På spørsmål fra DN hvorfor han går på dagen, svarer Bech:

– Jeg formidlet mitt syn på styrevervet umiddelbart etter at min nye jobb ble gjort offentlig kjent. Byråden behandlet saken i foretaksmøte i dag, tidspunktet er slik sett bare en praktisk konsekvens av behandlingstidspunktet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump ringte general for å høre hvordan det gikk i Afghanistan. Etter tre setninger, tok han over selv
01:33
Publisert: